tiistai 16. elokuuta 2016

OKT päävesiputken uusinta 4 m, hinta 2204,25 €


Pispalantien remontti on alkanut. Kaupunki uusii vesijohdon tontin rajalle saakka ja siihen laitetaan uusi päävesisulku. Meidän tapauksessa ulkona olevalta päävesisululta on noin 4 m matkaa sisällä olevalle päävesiventtiilille/vesimittarille. Uusinnan Jämsän kaupungin listahinta on 2204,25 €. 

Päävesisulun vaihdon jälkeen pitää kaivaa n. 3 m. Putkea menee 4 m ja seinään pitää tehdä reikä ja lisäksi on putken yhdistäminen molemmista päistä. Myös maa-ainesta tulee vaihtaa noin 1x4x2,5 m3 eli noin 10 m3.

Jotenkin tuntuu sille, että meidän tapauksessa 4 m vesiputken tekoa ei voi maksaa 2204,25 €, ihan vain maalaisjärjellä ajateltuna.

Hommanhan voisi tehdä aikaperusteisesti ja tarvikkeet laskutetaan erikseen. Olen kysynyt kaupungin hinta-arvioita aikaperustaiselle työlle, mutta sitä en ole saanut.

Soitin paikalliselle maanrakennusalan yrittäjälle ja hän sanoi, että puoletkin tuosta hinnasta on liikaa. Yrittäjä ihmetteli suureen ääneen hinnoittelua. Täytyy mitä ilmeisemmin toteuttaa 4 m putken teko alle puoleen hintaan paikallisella yrittäjällä.

Pispalantien asukkaat ovat hämmästelleet Jämsän kaupungin hintaa vesiputken uusinnalle. 

Jos uusitaan vesijohto ja jätevesiviemäri niin hintaa kertyy 2939,00 €.