perjantai 12. elokuuta 2016

Kylpylän asemakaavan liitteet lautakunnassa ja hallituksessa

Ihmettelin blogissani, miksi Hallin datakeskuksen asemakaavan liitteet on teknisen lautakunnan esityslistalla ja Himoksen kylpylän ei. Ei ja mennyt kuin hetki (muutama tunti), niin Jämsän Seutu kirjoitti aiheesta, ja sieltä löytyikin vastaus liitteiden puuttumiseen. Erikoinen yhteensattuma tai sitten seuraavat blogia?

Eli teknisen lautakunnan kokous oli to 11.8.2016. Paikallislehdessä olevan kirjoituksen mukaan Himoksen kylpylän asemakaavan käsittelyyn kuuluvat liitteet kerkeävät lautakunnan kokoukseen, ei esityslistalle. Lautakunnan käsittelyyn liitteet tulee vasta kokoukseen eli niin sanotusti pöydälle. Asiaan ei kerkeä etukäteen tutustumaan ei lautakunnan jäsen eikä ulkopuolinenkaan. Käsittelyn tuloksena lautakunta esittää hallitukselle, että kaavaehdotuksen voi laittaa julkisesti nähtäville.


Jämsän kaupungissa on tapana, että esityslistalla olevat asemakaava -liitteet ovat vain esityslistalla. Kun pöytäkirjan tarkistus on tehty, niin liitteet poistetaan kyseisestä pykälästä ja sen jälkeen ne eivät ole netissä pöytäkirjassa nähtävissä.

Miksi?

Hallituksen kokous on ma 15.8.2016. Hallituksen kokouksen esityslistalla on Himoksen kylpylän asemakaava. Liitteet esitettiin teknisen lautakunnan kokouksessa ja ne löytyvät nyt kaupunginhallituksen esityslistalta. Mutta vanhan käytänteen mukaan kokouksen jälkeen asemakaavojen liitetiedostot poistetaan pöytäkirjasta.


Jotenkin vain en ymmärrä.

Miksi liitteet poistetaan, kun pöytäkirja julkaistaan?
Missä on avoin asioiden käsittely?

Ja jos haluaisit tarkastella liitteitä myöhemmin, niin se ei onnistu. Ilmeisti ne saa kun pyytää kirjaamosta?

Kaikkien tavoitteena on saada Himokselle kylpylä !!! Soraääniä ei ole kukaan esittänyt. Enkä usko, että tulee esittämään. Sen verran isosta asiasta on kyse.

- - -
Jämsän kaupungissa on arvot:
- yhteistyökyky
- palveluhenkisyys
- avoimuus
- - -

Palaan vanhaan aiheeseen eli A V O I M U U S !!" Jämsän arvojen merkityssisältö tarkennettuna on esitetty alla avoimuuden osalta.

- - -
Avoimuus
- päätöksenteon ja valmistelun läpinäkyvyyttä
- keskustelevaa ja vuorovaikutteista tapaa toimia
- ennakoivaa tiedon jakamista
- asukkaiden kuuntelemista
- suhtaudumme myönteisesti toimintatapojemme arviointiin ja kehittämiseen
- suhtaudumme myönteisesti uuteen
- - -

Toimitaanko Jämsän kaupunginssa arvon avoimuus mukaisesti?