tiistai 9. elokuuta 2016

Taidetta siltojen välissä

Lähiluontoon taideretkelle....

Mikä on Joki ry? Nettiä tutkimalla löytyy lisätietoa http://joki-ry.org

Alla oleva teksti on Joki ry:n sivulta.
- - -
Jämsänjokilaaksossa toimivan Ympäristötaiteen yhdistys JOEN tarkoituksena on lisätä taidetapahtumien avulla ympäristö- ja historiatietoisuutta Jämsän seudulla, synnyttää uusia toimintamahdollisuuksia taiteilijoille ja taiteen harrastajille sekä rikastuttaa alueen kulttuuria.

Yhdistys suunnittelee ja tuottaa yhteistyössä Jämsän kaupungin kanssa ympäristötaiteen näyttelyitä, järjestää seminaareja, työpajoja ja opastettuja näyttely-, luonto- ja historiakierroksia sekä muita kulttuuritapahtumia

SILTOJEN VÄLISSÄ
Yhdistyksen näkyvin kesätapahtuma on Siltojen välissä - ympäristötaiteen näyttely, johon kutsutaan vuosittain kolme eri ympäristötaiteen edustajaa, tai ryhmää. Joka vuosi on esillä uudet, varta vasten Jämsänjoen varrelle luodut teokset. Osa teoksista on lunastettu pysyvästi iloksemme joen varrelle.

APTEEKKARIN YRTTIMAA
JOKI ry:n toimeksiannosta Jämsän joen rannalle, Tippakujan päähän, on perustettu monivuotinen rohdos- ja muiden yrttien käyttöä ja perinnettä tallentava Apteekkarin yrttimaa -teos. Teoksen visuaalisen ilmeen on suunnitellut ja toteuttanut kuvataiteilija Pertti Karjalainen. Sen toteuttamiseen ja hoitoon ovat yhdistyksen jäsenten lisäksi osallistuneet lähiseudun asukkaat. Yrttimaalla on järjestetty mm. tanssi- ja teatteriesityksiä, uuden kansanmusiikin konsertti, JamSession ja muita tapahtumia kuten yhdessä lintuharrastajien kanssa ohjattuja linnunlaulupolkuja yrttimaalta joen alajuoksuun.

- - -

Koko alueen pysyvistä teoksista on tehty alla oleva kartta. Kyseinen kartta on otettu kesän 2016 esitteestä.


Kesän 2016 näyttelyn esite löytyy linkistä http://joki-ry.org/Joki_2016/Nayttely_2016_esite.pdf