keskiviikko 31. elokuuta 2016

Rukan kehitys jatkuu Gondolihissillä

Kuusamon kaupunki ja Rukan rinneyrittäjä Rukakeskus Oy tekevät sen, missä Jämsän kaupungin ja Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n maanvuokrasopimuksessa sovittu yhteistyö ei onnistunut.

Koillissanomat Gondolihissi vetää 113 miljoonan euron investoinnit liikkeelle Rukalla – jos päättäjät hyväksyvät hankkeen

Rukan sopimus pitää sisällään gondolihissin Rukan länsikylästä itäkylään, puura­ken­teisen 1 500 petipaikan itäkylän rakentamisen, 16 miljoonan investoinnit rinnealueille, 15 miljoonan investoinnit stadionin alueelle ja näkö­a­la­ra­vin­tolan Rukan (Saaruan) huipulle. Lisäksi on suun­ni­tel­massa on reitistöjen parantamista ja uuden asuntoalueen rakentaminen.

"Ensimmäisenä liikkeelle on lähdössä kevyen liikenteen gondolihissin rakentaminen. Kaupunki kerää kaavoi­tus­kor­vauk­sina alueen maano­mis­ta­jilta arviolta 3,8-4,5 miljoonaa. Tästä summasta on määrä käyttää kaksi miljoonaa hissin rakentamiseen. Rukakeskus maksaa hissistä miljoonan ja yksi miljoona tulee inves­toin­ti­a­vus­tuk­sina (valtio, EU)."

Himoksen maanvuokrasopimuksen aiesopimus sisälsi Jämsän seudun matkailun MasterPlanin 2005 - 2015 mukaiset kehityshankkeet olivat yhteensä 57,2 M€, mistä rinneyrittäjän investoinnit oli puolet eli n. 25 M€, sisältäen myös kuljetus- ja maisemagondolihissin Länsikeskuksen (golfkenttä) ja Himoskylän (kylpylä) sekä Himoshuipun välillä. MasterPlanin mukaan gondolihissin rakenne mahdollisti golffareiden kuljetuksen golfbäkeineen.

Miksi ei vastaava temppu Jämsäläisiltä onnistuisi?
Miksi tämä on Jämsälle liian vaikeaa, jos Lapin hiihtokeskuksilta onnistuu?
Ollaanko me olevinaan liian viisaita?

PS. Rukalla syntyy pysyviä työpaikkoja noin 100 henkilötyövuoden verran. Tätä Jämsä kaipaisi!