Himottu vuori kirjassa s. 141.
- - -
"Himoksen matkailupuisto hankkeen sisällöstä (ratsastustila + mökkitontit) tietoisena Kivelä käynnisti tarjouskilpailun Lehtelästä meille mitään kertomatta. Kivelä erosi 2000 vuoden lopussa ja Lehtelän ostoprosessi jäi kesken ja myyjä otti yhteyttä kaupungilla uusiin ihmisiin (Asunmaa) 2003. Kun tallihankkeen vetäjä otti meihin yhteyttä talvella laskettelumatkan yhteydessä 2009 ja me heti kaupunkiin, niin kaupunki aktivoitui Lehtelän projektiin myynnin sijaan hinnoittelemaan Lehtelän pilviin ja sitä asemakaavoittamaan."
- - -
Kertomus jatkuu vielä sanasta sanaan kirjan kohdasta Kivelän haastattelu s. 141.
- - -
Keski-Suomen Valon rahat taustalla
Antti Kivelä selventää perusteita, miksi kaupunki aktivoitui: ”Maiden osto oli keskeinen tehtävä Himoksen kehittämisessä. Monien operaatioiden rahoituslähteenä toimivat Keski-Suomen Valon osakkeiden myyntirahat. Jämsä sai 120 miljoonaa markkaa. Niillä rakennettiin lentokone- ja helikopterihalleja sekä ostettiin Himoksen maita. Tavallaan käytettiin rahaa pitkäjänteiseen kehittämiseen. Sillä rahoitettiin Himos Centeriä, ja mitä kaikkea me teimmekään.”
”Kaupunginsihteeri Teuvo Tihilän kanssa pelkäsimme, että poliitikot käyttävät rahat johonkin muuhun. Me rahastoimme myynnistä saadut varat kaupungin taseessa kehittämisrahastoon. Kirjoitimme säännöt niin, että valtuusto voi käyttää rahoja vain kahden kolmanneksen määräenemmistöllä. Siten ainakin kahden pääpuolueen tai mahdollisesti kolmen oli sovittava rahoista. Sellainen kirjaus lienee ollut laitonta, koska kuntalain mukaan seuraavien valtuustojen käsiä ei voi sitoa.”
Kivelä kiittelee valtuustoa. ”Sääntö tuli kuitenkin voimaan eikä kukaan ymmärtänyt sen taustamerkitystä. Poliitikot luulivat, että se oli pätevä kirjaus. Näin saimme rahoituspohjan kuntoon kehittämishommia varten.”
- - -
Patalahden pohjoispuolen keskellä metsää olevalle tielle ja rakentamattomille tonteille löytyi looginen järkeenkäypä selitys.
Matemaattisesti ajateltuna - Mikä on todistettu.
Niin ja näin - ympyrä sulkeutui.