torstai 22. syyskuuta 2016

Soneran kaapelin korjaus

Homma lähti alkuunsa liikkeelle siitä, kun vesiputki tulee taloon muoviputkella. Viimeinen metrin matka talon sisälle on tehty rautaputkella. 40 vuoden jälkeen oli tarpeen vaihtaa putki uudeksi tämän rautaputken pätkän takia.

Kaivinkone kaivoi pihaamme. Laatoituksen alla oli hiekkaa vain 30-40 cm. Savi elää hiekan alla ja laatoitus ei pysy suorassa. Piha kaivettiin kokonaan auki. Taloon tulevat kaapelit löytyivät helposti ja ne eivät vaurioiuneet saven poistossa. Taloon tulee 2 kaapelia, sähkö ja laajakaista.

Maanantaina 19.9.2016 soitin Soneralle ja ilmoitin, että laajakaista kaapelinne (Sonera omistaa) on heikossa kunnossa. Kaapeli on noin 25 m matkalta korjattu neljästä eri kohdasta, kuvat alla. Vasemman yläkulman kuva kertoo raadon totuuden tilanteesta. Sitä ei voi maan alle peittää uudelleen ennen korjausta tai tarkastusta.

Kuoppa talon etupihalla pitäisi saada täytettyä hiekalla ja murskeella. Tiistaina 20.9.2016 ei ollut Soneran miestä kuulunut paikalle. Ja soitin uudelleen. Lupasivat jälleen.

21.9.2016 keskiviikkona ei miestä ollut vieläkään näkynyt ja työmaa ns. seisoo. Soitin ja selvittelin asiaa. Työtä ei oltu edes silloinkaan ohjattu aliurakoitsijalle. Lupasivat taas hoitaa homman.

Torstai aamuna 22.9.2016 ei kuulunut soittoa Soneralta. Ja taas selvittelin asiaa. Lupasivat jälleen. Sitten soittikin Empowerin mies kahdeksan ja yhdeksän välillä. Lupasi mennä hommiin.

Empowerin mies tarkisti kaapelin, on ruotoisen näköinen, mutta toimii. Laittoi vain teippiä. No ammattimies on ammattimies, turha sitä on mennä neuvomaan.

Ennen episodia kaupungin miehet ja urakoitsijani sanoi, että Soneran kaapelikorjaajaa on vaikea saada paikalle.

Tämä on nyt henkilökohtaisesti todettu.