sunnuntai 21. elokuuta 2016

Valtuuston tutustumiskierros Himokseen

Kaikki kaupunginvaltuutetut saivat 8.8.2016 kutsun tutustumiskierrokselle Himokseen. Päivä oli loppukeväällä lyöty lukkoon. Tutustumismatka oli ke 17.8.2016. Bussin lähtopaikka oli Jämsän kaupungintalon pihalta. Bussiin tuli 23 valtuutettua. Matkaan oli ilmoittautunut myös kaupunginjohtaja. Hän oli vielä vahvistanut reissun 15.8.2016 kaupunginhallituksessa. Kello oli pykälässä ja miestä ei kuulunut. Oli vain lähdettävä kohti Himosta. Kaupunginjohtaja "jäi kuin Jämsän Äijä taivaasta".

Se miksi tätä juttua kirjoitan on se, että nykyistä kaupunginjohtajaa ei juuri missään näy, ei edes lehtien otsikoissa. Normi kaupunginvaltuutettu näkee kaupunginjohtajan valtuuston kokouksessa 5-6 kertaa vuodessa. Ja silloin hän istuu valtuustosalin etuosassa. Muutaman kommentin joskus heittää, mutta toisinaan ei ainuttakaan kommenttia. Ilmeisesti reissu Himokselle kaupunginvaltuutettujen kanssa ei ollut tarpeellinen kaupunginjohtajalle?

Tutustumiskierros Himoksella oli erittäin avoin tilaisuus. Esittelijöissä oli muutama ilopilleri. Kaiken kaikkiaan avartava kokemus kuulla Himoksen laatujohtoryhmän toimintaa ja aikaansaannoksia. Porukalla on meno päällä, idearikkaita ja tekeviä persoonia kaikki.

Tilaisuudessa kaiken kaikkiaan jäi mieleen se, että Jämsän kaupungin korkein johto ja virkamieskoneisto eivät saaneet hyviä kouluarvosanoja. Tämä oli minulle kerrassaan yllätys, että se meille valtuutetuille näin avoimesti kerrottiin. Toisaalta taas ei yllättänyt yhtään. Tämä tuotiin selkeästi esiin useassa eri puheenvuorossa eri ihmisten taholta. Hävetti. Olin aina kuvitellut, että hienosti menee.

Olisin toivonut, että kaupunginjohtaja johtajana olisi ollut paikalla kaupungin edustajana. Myös teknisen toimen johtoa olisin halunnut nähdä, koska heidän yksi iso ja Jämsälle merkittävin työkenttä on Himos. Mutta ehkä parempi näin, että "kansa" ja toimijat keskustelivat keskenään ilman virkamieskoneistoa. Suodattimet olivat nollilla.

Kiitos Himoksen laatujohtoryhmälle hyvistä esityksistä ja kahvitarjoilusta - Avartava kokemus.