keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Himoksen kausi laskettelijan silmin


Monet eivät tiedä miten Himoksen kausi etenee? Talvi alkaa pakkasten tullessa. Siitä noin viikon kuluttua rinneyhtiö saa Länsi-Himoksessa länsiosan rinteet auki. Seuraavaksi lumetetaan ns. koko Länsi-Himos. Sen jälkeen lumetusarsenaali siirtyy Keski-Himokseen. Toivottavasti kelit ovat suotuisat ja tämä on tehty ennen Joulun sesonkia. Kaikkihan on pakkasista kiinni.

Kun Länsi- ja Keski-Himos on valmis koko arsenaali siirtyy Pohjois- ja Luoteis-Himokseen. Samalla lumetetaan siirtymät näiden välillä.

Keskitalvella on koko rinnesirkus on kaikkien laskettelijoiden käytössä.

Talven siirryttyä loppukevääseen, niin auringon säteet ns. sulkevat rinteitä. Ensin sulkeutuu Länsi- ja Keski-Himos. Tällöin käytännössä on koko huhtikuun vielä laskettelijoilla aivan maiskis keli Pohjoisrinteillä. Yöpakkaset ja aurinkoiset kelit kruunaavat nautinnon. Laskettelijan kausi päättyy Vappuun ja rinnekoneen lakitukseen Pohjois-Himoksessa. Samalla palkitaan aktiivisin laskija.

Palveluita, ruoka- ja kahviopalveluita, tuotetaan alkutalvesta lännessä. Koko rinnesirkuksen aikaan koko alueella ja lopuksi pohjoisessa. Haasteellisin aika on keskitalvi ja positiivisen ruuhkaiset lauantait sekä hiihtolomat ja Pääsiäinen. Silloin rinteissä on pöhinää. Näin on myös palvelupuolella. Käytännössä palvelut toimivat 100 % teholla ja ylikin.

Se mitä Himos tarvitsee laskettelijan silmin on palvelut Keski-Himokseen. Tällä hetkellä kiireajan ruuhkat ovat melkoiset ruoka- ja kahvilapalveluissa sekä vuokraamoissa. Tämä Keski-Himoksen kehittäminen olisi toivottua laskettelijan silmin. Samoin uusia rinteitä kaivataan.

Toivottavasti planeetat asettuvat kohdilleen ja Keski-Himos pääsee kehittymään.

Se mikä tässä on tärkeintä on se, että Jämsäläinen veromaksaja hyötyy, kun koko Himos saadaan täyteen kukoistukseen. Alueella on erittäin merkittävä vaikutus Jämsän talouteen ja työllisyyteen. Kuntasektorilla koetaan vain taloudellisesti kireämpiä aikoja.