lauantai 9. huhtikuuta 2016

Epä -sosiaalinen media

En tiedä miksi sosiaalista mediaa pidetään sosiaalisena. Jokseenkin ihmisiä ärsyttää joidenkin ainainen sosiaalisen median tarkkailu älykännykästä. Siihen syyllistyy sekä nuoriso että aikuiset. Keskittyminen on siinä kännykässä ja muu sosiaalinen kanssakäyminen on aivan minimissä. Tämähän on selkeästi EPÄ -SOSIAALINEN MEDIA. Siis sosiaalinen media on epäsosiaalista.

Sitten nuorten naisten eli tyttöjen ja varttuneempien naisten tapana on vaihtaa sosiaalisen median profiilikuvaa taajaan. Nuorilla sitä sitten kehutaan maasta taivaaseen - IHGU !!! sydänsydänsydän ja niin edelleen. Varttuneempien naisten kuvia kommentoidaan hieman sivistyneemmin, mutta tyyli ei juurikaan poikkea nuorten kommenteista.

Miehet eivät juurikaan vaihdan sosiaalisen median profiilikuvaa, mutta se johtuukin putkiaivojen suppeammasta toiminnasta. Myös tämän naisten profiilikuvan vaihtaminen ei ole miehen aivotoiminnalla selitettävissä.

Välillä tulee syväällisesti mietittyä sosiaalisen median hyötyjä ja haittoja. Hyötyjä on selkeästi harrastustoiminnassa erilainen tiedottaminen. Suurimpana haittana pidän epäsosiaalisuuden ja ajankäytön.

Mutta tämä on nyt tätä aikaa. Sitä ei tiedä, mitä on kymmenen vuoden päästä. Sen kyllä tiedämme mitä oli kymmenen vuotta sitten. Arkeologina on helpompaa kuin ennustajana.
- - -

Lähde Cosmopolitan, artikkeli on ollut netissä Voice.fi sivulla


14 asiaa sosiaalisen median käytöstä, jotka jokaisen tulisi tietää

Älä ota asioita liian tosissasi ja rauhotu vihasi kanssa. Sosiaalisen median käytössä on monia
itsestäänselviä asioita, jotka jokaisen tulisi tietää, mutta mitä ei välttämättä tule ajatelleeksi.

Sosiaalinen media vaikuttaa jokapäiväisessä elämässämme, meilkeinpä halusimme tai emme. Ahkerien käyttäjien kannattaa ottaa huomioon asioita, joihin se vaikuttaa.

1. Sosiaalisen median vilkuilu ennen nukkumaanmenoa on huono idea. Se pahimmillaan vie yöunet kokonaan.

2. Voit säästyä pahimmilta tunnemyrskyiltä poistamalla tai blokkaamalla eksäsi. Ensimmäinen varmistaa, että et voi heikoimmallakaan hetkellä kytätä häntä.

3. Unohda kaverikateus ja viha! Profiilit edustavat ihmisten elämän parasta ja tärkeintä puolta.

4. Skippaa kavereidesi vauvakuvat kokonaan tai kommentoi söpösti vaikka "awww". Kuvia saattaa olla paljon, mutta sinun ei ole pakko niistä olla kiinnostunut. Toisen kovasanainen arvostelu kuvien kommentteina kuitenkaan ei ole kohteliasta.

5. Lopeta parisuhdestatuksestasi stressaaminen. Se ei ole niin vakavaa.

6. Pärjäät hyvin elämässäsi ilman sosiaalista mediaa. Poikkeuksena ihmiset, joiden työnkuvaan vahvasti kuuluu some.

7. Syväluotaava googlaaminen ennen ensitapaamista on todella huono idea ja estää sinua pahimmillaan antamasta ihmisille edes mahdollisuutta.

8. Epäsuoratkin julkiset haukkumaviestit tekevät draamasta pahemman. Negatiivisten päivitysten kirjoittamista kannattaa aina miettiä kaksi tai vaikka kolmekin kertaa.

9. Pikkutuhmien ja jatkuvien ryyppyreissujen muistojen jakaminen sosiaalisessa mediassa ei ole hyvä idea. Se voi vaikuttaa nykyisen työsuhteesi lisäksi tulevaisuudessa.

10. Jos haluat oikeasti ihmisten tulevan järjestämääsi tapahtumaan, lähetä kutsu jossain muualla kuin tapahtumia pursuavassa Facebookissa. Vaikka sähköpostilla tai tekstiviestillä.

11. Kaksinkertainen suodattaminen sovellusten kuvanmuokkausohjelmassa voi saada melkein hyvästä kuvasta hyvän!

12. Suuri osa ruokakuvistasi ei todennäköisesti näytä hyvältä kuin ne maistuivat.

13. Sillä ei oikeasti ole suurta merkitystä kumpi pyytää kaveriksi ensimmäisenä.

14. Jos vahingossa humalassa käy tykkäilemässä entisen kumppanin kuvista tai statuksista, se ei ole vakavaa ja sitä on turha jäädä murehtimaan.

15. Yleisesti, keskity katsomaan asioita sosiaalisessa mediassa asioita positiivisesti. Asiat eivät muut ärsytykselläsi, vaan ihmiset jakavat sitä minkä itse tuntevat tarpeelliseksi. Ainoa mitä voit tehdä, jos sinua ärsyttää: poistat heidät tai poistut itse.

Jos sosiaalinen media ärsyttää ja masentaa, jutun elämän positiivisista asioista voit lukea tästä.