keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Iso-Ylläs Oy jatkaa Ylläsjärven puoleisen Ylläksen kehitystarinaa

Iso-Ylläs Oy ja Metsähallitus ovat uusineet alueen aiemman maanvuokrasopimuksen. Alue on n. 400 hehtaaria.

Tiedotteen mukaan "Metsähallituksen Laatumaan johtaja Tuomas Hallenberg sanoo Metsähallituksen arvostavan yrittäjien Ylläksellä tekemää työtä."

Koko Iso-Ylläksen laskettelukeskus (Ylläsjärven puoli/etelärinteet) ydinkeskustoineen on sijoittunut ja sijoittuu jatkossakin ko. vuokra-alueelle.

Tiedotteen mukaan rinneyrittäjän investoinnit ovat olleet n. 30 miljoonaa euroa, eli sama määrä kuin on rinneyrittäjän Himokseenkin investoinut. Myös hissiliikevaihto keskuksilla on samaa luokkaa

Vuokra-alueelle on laadittu mittavat asemakaavat ja uutta kaavoitusta on hisseineen ja rinteineen tulossa. Hissit ja rinteet sekä palvelujen sekä asumisen kaava-alueet sijoittuvat ski in & ski out periaatteella, että niiden kesken liikkuminen on asiakasystävällistä sekä ympäristöystävällistä ilman autoliikennettä.

Metsähallitus myy tai vuokraa kaavatontit rakentajille ja Iso-Ylläs Oy purkaa korvausta vastaan vuokraoikeutensa kaavatontilta sekä sijoittaa saamanansa korvauksen rinneinvestointeihin, niin kuin aiemminkin on sovitusti tehty.

Tämä vuokrasopimuskuvio ei onnistunut rinneyrittäjän ja kaupungin kesken Jämsän Himoksella, missä kaupunki ilmoitti kesken vuokrasopimusalueen kaavoituksen, että palveluihin ja asumiseen tulevat maat eivät kuulu vuokrasopimuksen piiriin.

Jämsän kaupungin toimet Himoksessa ovat osoittaneet, ettei se maanomistajana "arvota Himoksessa rinneyrittäjän tekemää työtä", niin kuin maanomistaja Ylläksellä tekee. Kaupunki katsoneekin, että se maan omistajana on luonut edellytykset Himoksen synnylle ja kehitykselle, eikä siinä ole rinneyrittäjällä osaa, eikä arpaa.