tiistai 12. huhtikuuta 2016

Puhelin irtosi teinin kädestä

Symbioottinen suhde tytön ja puhelimen välillä - Evoluution tulos ja tuttu ilmiö, linkki alkuperäiseen Uutissirkuksen kirjoitukseen.
- - -
Suomalainen kirurgiryhmä on ensimmäisenä maailmassa onnistunut irrottamaan älypuhelimen 15-vuotiaan tytön kädestä. Oulun yliopistosairaalassa tehty leikkaus kesti lähes 20 tuntia. Siihen osallistui 18-henkinen työryhmä.

“Itselläni oli kyllä kypäräkamera suoraa nettistriimiä varten, mutta muiden päivitysten tekemiseksi ja selaamiseksi jouduin pitämään älypuhelintani vasemmassa kädessäni ja kirjoittamaan oikean käden etusormella.”“Leikkaus kesti pitkään, koska suurin osa tiimistämme pääsi käyttämään molempia käsiään vain ajoittain”, ryhmää johtanut lääketieteen ja kirurgian tohtori Usko Takahaataja kertoo Twitterin välityksellä.

Puhelin oli jäänyt tytön vasempaan käteen tammikuussa 2014 heti kun hän oli ottanut sen ulos pakkauksestaan. Tytön vanhempien mukaan leikkaus oli välttämätön, jotta hän kykeni ottamaan käyttöönsä viime jouluna lahjaksi saamansa uudemman puhelinmallin.

- - -