maanantai 21. maaliskuuta 2016

Kotirasisti

Katsoin koulukiusatuista TV pätkää YLE arkistosta, ja alitajuntani rupesi työstämään.

Mutta mikä onkaan rasismi:

- - -
Rasismi on aate tai toiminta, jossa ihmisten rodun, etnisen taustan tai biologisten eroavaisuuksien tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella perustellaan ihmisten eriarvoista kohtelua eli syrjintää. Rasismiksi voidaan kutsua myös toimintatapoja ja yhteiskunnallisia rakenteita, jotka johtavat näihin seikkoihin perustuvaan eriarvoisuuteen.
- - -

Olen aina käyttänyt sanaa "neekeri". Niin se on minulle lapsena opetettu sekä kotona että koulussa. Mielestäni se ei ole halventava sana ja halventavana en sitä tarkoita.  Nekru sana on jo halventava, mutta sen käyttöön en alennu - ei ole opetettu. Nykyään "neekeri" sana on muuttunut päässäni "Alkuperäisafrikkalaiseksi", mutta sillä mennään.

Täytyy muistaa aina, että ihminen on ihminen.

Kotona jos yritän olla hiemankin rasistinen, niin nuorisojoukko vetää heti köniin 2-1 ja kotirasisti hiljenee. Selkeästi ilmaistuna "Ole isä jo ihmisiksi, olet rasisti". Hyvin on koulussa opetettu, kun kotona ei osata käyttäytyä. Nuoriso opettaa vanhempiaan, jotka eivät pysy ajan virrassa.

Alkuperäisafrikkalaisella mennään.....