maanantai 21. maaliskuuta 2016

Himoksen rinneravintolan paikka

Tässä opettelen kaavoittamisen lyhyttä oppimäärää, jälleen.

Laskettelijana tiedän, että Himos tarvitsee toimivan rinneravintolan ja suksivuokramon tilat Keski-Himoksen juurelle. Nykytilat käyvät piikaseksi varsinkin lauantaisin ja muina suurina sesonkiaikoina.
- Punaisella suorakaiteella olen kuvannut 4 hengen tuolihissin paikan.
- Punaisella ympyrällä olen kuvannut paikan, johon olisi tarve rakentaa
   rinneravintola ja suksivuokraamo

Mutta kuinka ollakkaan. RM kaavamerkit, jonne voisi rakentaa, ovat niin kaukana rinteestä, että edes ylhäältä 140 m korkeudesta syöksyllä laskemalla ei tule rinneravintolaan pääsemään. Jolkottele nyt sitten monot jalassa ja sukset olalla rinneravintolaan.

Kaavamerkin ja kaavoittajan mukaan VU-1 alueelle ei saa rakentaa kuin hissejä sekä ylä- ja ala-asemia. Alkuperäisen ajatuksen mukaan VU-1 alueelle oli tarkoitus saada rakentaa myös laskettelijoita palvelevia toimintoja omaavia palveluja rakennuksineen. Mutta hovissa kaikki muuttuu ja järki ei palaa Himoksen juurelle.

Onko kaavoittaja parempi määrittelemään rinneravintolan paikan kuin alan ammattilaiset tai laskettelijat? Onko tämä kiusantekoa vai mitä tämä oikein on?

Ei kaavoittamisella tule estää yrittäjien liiketoimintaa kehittäviä asioita. Kaavoittamisella tulee edistää yritystoimintaa!!!

Miksi toisaalla käy kaikki kaavamuutokset ja rinteen reunalla ei? Mikä ihmeen peli on menossa? Saa nähdä, miten ensi yönä nukun, se verran pattia kuumottaa.