perjantai 25. maaliskuuta 2016

Miksi toimiva Himoksen osayleiskaava pitää muuttaa?

Miksi voimassa oleva Himoksen osayleiskaava, vahvistunut 31.1.2001 pitää nyt muuttaa alueiden 2-4 osalta? Himoksen osayleiskaava 2-4 Ehdotus III selostus

Selostus 3.2.3 Yleiskaava vahvistunut 31.1.2001 sivut 18-19.

31.1.2001 vahvistunutta osayleiskaavaa ollaan nyt muuttamassa. Miksi ollaan muuttamassa, kun se on ollut niin hyvä, että sen alueelle on voitu laatia ja vahvistaa jo 15 kpl asemakaavoja?

Selostus 3.2.4 Asemakaavat / sivu 21.

Miksi ei toimita samaan tapaan jatkossakin, että odotetaan loputkin vielä n. 30 % alueista asemakaavoituksen piiriin ja päivitetään sitten aiemman tavan mukaan osayleiskaava sellaiseksi, minkälaiseksi se muodostuu lopuissa asemakaavoissa.

Kun nyt jäljellä oleva n. 30 %:n voimassa olevan osayleiskaavan (31.1.2001) alue alueen osapuolia kuulematta nyt muutetaan, niin sidotaan aiemmin hyvin toimineet "vapaat kädet" kaavoittamiselta ja tuhotaan nyt mm. loppukin Himoksen rinnealueiden kehittäminen, niin kuin jo tehtiin osayleiskaavan muutosalueen 1 osalta.

Miksi Hiihtokeskus Himosvuori Oy kehittäminen estetään kaavoittamisella? 

Muita alueita kyllä kehitetään ja tehdään osayleiskaavasta poikkeavia asemakaavoja mielin määrin, kun vain "sopivia" tahoja on liikkeellä.

Mikä on tämä kaiken takana? Onko ne ne kuuluisat ja pirulliset vastavoimat?

Lopuksi tuumiin, toimitaanko arvojen mukaisesti?
palveluhenkisyys,
yhteistyökyky ja
avoimuus.