perjantai 21. lokakuuta 2016

Itä-Rukan kaavoituksen aiesopimus allekirjoitettu

Kuusamon kaupunki ja Metsähallitus ovat perjantaina alle­kir­joit­ta­neet sopimuksen Itä-Rukan kaavoituksen käyn­nis­tä­mi­sestä, Koillissanomat 21.10.2016

"Osapuolten yhteisenä tavoitteena on nykyisen asun­to­vau­nu­a­lueen muuttaminen majoitus- ja liike­ra­ken­nusten alueeksi sekä kaavan muuttaminen Saaruan huipulla ja Maston pysä­köin­ti­a­lu­eella. Sopimus liittyy Itäkylän kasvualueen kytkemiseen gondolilla Rukan kylään sekä koko matkai­lu­a­lueen palve­lu­tar­jonnan kasvat­ta­mi­seen. Itä-Rukalle halutaan matkailua palvelevaan Master Planiin perustuva asemakaava, jossa osoitetaan riittävät ja markkinoita vastaavat rakentamisen alueet."

Saamani tiedon mukaan kaavoitettavat master plan alueet ovat rinneyrittäjän Rukakeskus Oy:n voimassa olevia vuokra-alueita. Rukakeskus Oy:n toimi­tus­joh­taja Ville Aho uskoo Rukan vahvaan kasvuun. Itä-Rukalle syntyy uusi kävelykylä ja nyt haluamme kasvaa myös kansainvälisillä markkinoilla ja käynnistämme gondolin jälkeen myös jätti-investoinnit myös rinnealueella, kertoo Aho.

Kukahan rakentaa rinneyrittäjä Rukakeskus Oy:n vuokramaille, mihin asemakaava laaditaan? 

Mitä ilmeisemmin Kuusamon kaupunki ja Metsähallitus eivät kysy ratkaisussa neuvoa Himosmallista Jämsän kaupungilta.