perjantai 7. lokakuuta 2016

Kaupunginjohtajan irtisanomismenettelyn käynnistäminen

Kahden vuoden tuumailujen tulos, ei hetken mielijohteesta. Perusteet löytyvät alla olevasta kirjoituksesta.

Keskisuomalainen kirjoittaa tänään nettisivullaan.
- - -
Salmisen toiminta on puhuttanut Jämsässä jo pitkään.

- Tässä on kyse luottamuspulasta, joka on tullut pidemmältä ajalta. Mitta on tullut täyteen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Lahtinen (kesk.) sanoo.

- Johtavat luottamusmiehet joutuvat selittelemään kaupunginjohtajan lausuntoja, operatiivinen johtaminen ei ole hallussa, käytöksessä on ollut monella tavoin huomautettavaa. Toukokuussa meillä oli palaveri, jossa sovimme yhdessä asioita, joita hänen oli määrä viedä eteenpäin elokuun loppuun mennessä. Nekään eivät ole toteutuneet. Lahtinen listaa.

- Olemme huomauttaneet asioista ja antaneet hänelle mahdollisuuden parantaa toimintaansa, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Lahtinen kertoo, että valtuutettujen ryhmä tarjosi Salmiselle vaihtoehtoa erota itse, jotta likapyykiltä olisi vältytty.

Myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Piritta Rantasen (sd.) mukaan kyse on pitkäaikaisen ongelman kärjistymisestä.

- Tämän takana on paljon faktoja. Olemme saaneet asiasta palautetta yrittäjiltä, kuntalaisilta, valtuutetuilta ja kaupungin johtoryhmään kuuluvilta. Tässä kohtaa meillä ei ollut enää muita vaihtoehtoja. Hän on kykenemätön hoitamaan tehtävää.

Rantanen itse on saanut kaupunginjohtajalta muun muassa asiattomia tekstiviestejä.

- Hän on viesteissä tarjonnut kaupungin virkamiestä eduskuntavaalikampanjani tueksi ja kommentoinut asiattomasti ulkonäköäni.

- - -