maanantai 20. kesäkuuta 2016

Virkamiehille K I I T O S !!!

Virkamies on tietysti virkamies oli hän sitten mies tai nainen.
Mutta osa virkamiehistä ansaitsee kiitoksen.

Määrätietoinen puurtaja:

Lautakunnat, hallitus ja valtuusto määrittelee suuntaviivat virkamiehelle. Tehtäväasetannan mukaisesti hän työskentelee määrätietoisesti. Ennakkoluulottomiakin ratkaisuja on matkan varrella nähty. Sellaisia ratkaisuja, joihin ei olla aiemmin totuttu. Aikataulussa on pysytty ja tarvittaessa on venytty. Lopuksi annettu tehtävä esitellään erittäin selkeästi ja määrätietoisesti. Kysymyksiin vastataan suoraviivaisesti siten, ettei mikään jää kysyjälle eikä kuulijoille epäselväksi. Eli tehtävän työstö tavoitteeksi, ennakkoluuloton työskentely ratkaisuineen ja hyvä suoraviivainen sekä yksiselitteinen ulosanti ansaitsevat kiitoksen. Kerrassaan oman linjansa virkamies ja häntä olen erikseen henkilökohtaisesti kiittänyt.

Haasteellisen projektin vetäjä:

Toinen virkamies on työskennellyt merkittävän tiimin johtotähtenä. Hän veti Suomen tason mittakaavassa ison projektin läpi erittäin määrätietoisesti. Johti kolmikko -tiimiä erinomaisesti. Heidän allaan olivat hyvät tukitiimit. Työ on mittaamattoman arvokas Jämsälle. Ja konsultaatiota muille Suomen kunnille annettiin. Virkamiehen kolleegat arvostavat hänen työtään samoin suurin osa valtuutetuista. Isoja pintoja rapatessa hieman roiskui, mutta lopputulos ansaitsee erityiskiitoksen. Myös hän on saanut henkilökohtaisen kiitokseni. Myös kolmikon kaksi muuta jäsentä ansaitsevat kiitokseni.

Ennakkoluuloton uudistaja:

Kolmas virkamies on eteenpäin katsoja. Vanhoihin asioihin ei kannata pureutua, koska niihin ei voi vaikuttaa.Tuleviin asioihin vaikuttamalla saamme Jämsälle uuden suunnan. Tämä virkamies tarttuu puhelimeen, jos on kysyttävää. Täytyy todeta, että kommunikointi on ollut tämän virkamiehen kanssa vaivatonta. Uudet toimintatavat ja -ajatukset ajautuvat organisaation sisälle. Aivan ennakkoluuloton työskentelyasenne on hänessä hieno ominaisuus. Mikään vanha ei olle pyhäksi luokiteltua. Tämä virkamies on ilmeisesti jokaisen valtuutetun ykkössuosikki. Kykyjä on vaikka mihin. Luottamus ansaitaan teoilla. Tämän virkamiehen työhön voi luottaa. Kiitos hänelle ja hänen ennakkoluulottomalle työlleen.