tiistai 14. kesäkuuta 2016

Jämsänjoki meloen

1. Kajakin voi laskea Kellokalliolta. Jos 100 m melonnan jälkeen jo hiukoo, niin kannattaa jo pysähtyä grillikatoksella. No jos sen yli jaksaa, niin ohittaa 2 ongintalaituria, ennen Tuuralammia, missä on nuotiopaikka ja lintutorni.

2. Matka etenee junasillan ali ja seuraava pysähtymispaikka on Pispalan uimaranta, missä on myös nuotiopaikka. Paunun urheilukentän laiturilla voi käydä vaikka jalottelemassa.

3. Seppolan sillan molemmin puolin on laiturit. Kajakilla niihin on hieman vaikea rantautua. Eväiden täydennyksiä voi hakea pikku K-kaupasta. Seppolan jälkeen ennen 9-tien siltaa voi piipahtaa Märäsojalla pyörähtämässä. Kansanopiston rannassa on laituri ja laavu vaikka pidemmälle tauolle.

4. Virmapyhällä kannattaa rantautua ja kiivetä mäelle katsastelemaan maisemia. Sen jälkeen koittaa pitkä suora Polvelan mutkaan saakka.

5. Polvelan mutkasta, jos menee suoraan Nielevän ojaa, niin voi meloa toista kilometriä kohti Turkinkylän maanmiesseuran taloa. Matka päättyy jossain vaiheessa, kun puita on kaatunut ojan päälle ettei pääse enää eteenpäin.

6. Hulkkiossa voi jo rantautua, jos haluaa. Matkaa voi jatkaa myös Kalmoniemen nuotiopaikalle. Siitä voi rantaa seuraten mennä Tiirinniemen sataman laguuniin, mistä on helppo nostaa kajakki vedestä. Reissun lopuksi voi käydä maauimalassa uimassa.