sunnuntai 12. kesäkuuta 2016

Jämsän Äijä instituutio politisoitunut

Vuodesta 1973 on joku tunnettu jämsäläinen mieshenkilö valittu Jämsän Yrittäjät ry:n järjestämällä yleisöäänestyksellä vuoden Jämsän Äijäksi. Valinta on tehty muutaman ennalta asetetun ehdokkaan kesken. Viime vuosina ehdokkaita on ollut kahdeksan (8). Tulos on julkistettu kesäisin Jämsän markkinoiden yhteydessä. Ensimmäinen Jämsän Äijä oli Erkki Lehtonen.

Jämsän Äijä ehdokkaat valitsevat aiemmat Jämsän Äijät. Valintaperusteina ehdokkuudelle on ollut pitkäaikainen ja merkittävä vaikuttaja Jämsässä.

Saamani tiedon mukaan Jämsän Äijä instituutio on nyt politisoitunut. Ehdokasasennan tosiaan valitsee aiemmat Jämsän Äijät. Luotettavalta taholta saadun tiedon mukaan eräs junttaustyylin omaava Jämsän Äijä ajoi ehdokkaaksi oman puolueensa jäsenen. Mielestäni erittäin arveluttavaa toimintaa. Mutta tunnen kaverin ja en yhtään ihmettele. Poistaisin tämän henkilön valitsijoiden joukosta. Ja jos olisin diktaattori, niin mitätöisin Jämsän Äijän arvon kyseiseltä herralta.

Pitäsin edelleen Jämsän Äijän ehdokasasettelussa sitä perinteistä linjaa - Jämsän Äijä on pitkäaikainen ja merkittävä vaikuttaja Jämsässä.