torstai 2. kesäkuuta 2016

Ostolaskut - No selvishän se

Asiat selvinnevät aikanaan - Kiitos Erkki Kainulaiselle.

Ostolaskut 2014.xls tiedostossa on kaikki kirjanpidon viennit, ei ostolaskut, kuten äkikseltään kuvittelisi. Ja kun eri ALV:ien ja kustannuskohteille jaon takia näitä ostolaskuja pilkotaan, niin syntyy pieniä summia,, jotka näyttävät pieniltä ostolaskuilta.

Ja jokaisen ostolaskun saa eriteltyä tositenumerolla. Näin voisi kuvitella. Mutta kun tiedostoon on yhdistetty Jämsän kaupungin ja sen liikelaitosten ostolaskut, niin tulee tulkintahaaste. Samalla Tosite nro:lla, esimerkiksi tositteelle 400017 tulee aivan omituinen tulos, koska kaikki (emo + tyttäret) käyttävät samaa tositenumerosarjaa. Eli samalla tositenumerolla (ostolaskulla) tulee kaikkien tositteen 400017 tiedot riveittäin.

Toivon, että vuoden 2015 ostolaskut tulee olemaan muodossa ostolaskut ilman vientejä/ALV:ja ja siten, että liikelaitokset on eriteltynä.

Niin onko Jämsän kaupungin valtuuston tahtotila toteutunut?
"Ostolaskut on nähtävissä Jämsän kaupungin nettisivulla"

Ostolaskujahan ei nyt oikeastaan näe, niinkuin oli se alkuperäinen tarkoitus.

Ja lopuksi, miksi pyydetään ostolaskuja julkiseksi,
jos kukaan ei halua
tai kenelläkään ei ole tarvetta
asiaa tutkailla?

Vaikka olisi halua ja tarvetta, niin ei ole oikein edes mahdollista. Nyt oli mulla halu ja tarve, mutta se muuttui tuskaiseksi sellaiseksi. Välillä joku vaati jo Blogin poistamista/muuttamista.

- Selvitetty -