tiistai 2. helmikuuta 2016

Tunteet puhuu - Keski-Suomi vs. Pirkanmaa

Erinäköisiä näkemyksiä on esitetty hyvin eri tahoilta. Tämän kirjoituksen impulssoivana voimana on kolmas herrasmies.

Mutta itse asiaan...

Yksi herrasmies, elektronien liikkeiden asiantuntija, kävi konttorini ovella. Ilmaisi asian aivan suoraan, Pirkanmaa. Perusteluja ei juurikaan ollut.

Toinen herrasmies, kuitujen orientoituneisuuden tuntija, vastasi puhelimeen, Pirkanmaa. Ja sen jälkeen alkoi vasta työasioiden hoito. Ja ne sujuu kyllä aina mallikkaasti, kunhan kunnalliseen päätöksentekoon liittyvät asiat on ensin käsitelty.

Kolmas herrasmies, nuorten aivosolujen kouluttaja, oli varsin tunteikkaalla päällä erään filmiteollisuuden mekan parkkipaikalla. Näkemys oli selkeä, se on kuule Keski-Suomi, älä edes ajattele Pirkanmaata. Tiedäthän sen Isolaurin...

Neljäs herrasmies, mies on rauhallisuuden presidentti, haastaa ottamaan asioista selvää. Ja niiden perusteella olen usean puhelun tehnyt, Elonen, Töysä ja Järvinen, ja lukuisia muita.

Viiden tapaus oli rouvashenkilö, kastimerkkien asiantuntija, esitti selkeästi Pirkanmaa. Perusteluina oli se, että omaisen tapaaminen kaukana Kuopion yliopistollisessa sairaalassa oli ollut raskasta. Asioiden hoito olisi ollut helpompaa Tampereella etäisyyden takia.

Kuudes herramies, Blogini etäseuraaja, totesi kautta rantain erään ystäväni kautta seuraavaa: Onkohan se Kokko ihan seonnut? Ja ystäväni totesi kyseiselle herrasmiehelle, että tuollainen se on aina ollut.

Ja monen monituista muuta keskustelua on käyty. Kaikkia ei edes enää muista.

Mutta päätöksetekooni vaikuttaa noin 8 vuoden aikana kertynyt tieto Jämsäläiseen päätöksentekoon liittyvien asioiden käsittelemistä neljässä eri aivolohkossa. Tuhansien ja tuhansien tiedon murusten prosessointi on ollut varsin kiivasta viime päivinä. Jopa näyttää hieman yöuniakin häirinneen.

Mutta näin kohti maanantaita 8.2.2016.