sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Veronmaksajien rahat Himos alueella

Täytyy nyt heti aluksi todeta etten ole Himoksen menneitä enkä tulevia investointeja vastaan.

Täytyyhän päättäjillä olla tietoa, minne meidän yhteisiä rahoja käytetään. Koko Himoksen alueelle sijoitetut rahat ovat kyllä tulleet takaisin eli ne ovat sataneet jämsäläisten veromaksajien laariin. Ja jatkossa laariin sataa entistä enemmän rahaa.

Jämsäläisten veronmaksajien rahoja on taannoin laitettu Himos alueelle. Siitä on olemassa oma taulukkonsa. Iso osa rahoista on infraa, mutta on paljon muutakin.

Mutta äskeishistoria ja tulevaisuus sekä siihen liittyvä jämsäläisten sijoittama rahamäärä on nyt mielenkiintoni kohteena. Ihan vain siksi, että tietoa pitää olla. Sitten osaa arvottaa asioita.

1. Ensimmäisenä mielenkiintoista olisi tietää, mitä äsken perustettuun golf -kenttään on mennyt jämsäläisten rahaa?
- Taustalla tässä on Haljalan "konsortio"

2. Toisena mielenkiintoisena seikkana pidän Päijänrantaan suunniteltuja investointeja ja mitä niihin tulee menemään rahaa?
- Taustalla tässä ovat Pitkäniemi ja Lehtonen. Kuten kaikki tietävät he ovat entisiä Hiihtokeskus Himoksen johtohahmoja. Mutta tiet erkaantuivat Hiihtokeskuksen leivistä. Käsittääkseni myös tässä on taustalla Suosaari ja Hakola. Pitkäniemi oli Suosaaren eduskuntavaalikampanjan vaalipäällikkö. Ja  Hakolan teksteistä päätellen hän soutaa myös samassa veneessä.

3. Kolmantena rahojen sijoituskohteena on Himoksen kylpylä ja siinä jämsäläiset ovat mukana omalla panoksellaan. Ilmeisesti sijoitettava rahasumma esitellään julkisesti meille päättäjille sekä veronmaksajille.
- Taustalla tässä on Haljalan "konsortio" ja Holday Club Resort (HCR).

Yleensä ottaen ihmettelen, miksi virkamiestaholla ei ole neuvotteluhaluja Hiihtokeskus Himoksen kanssa? Mutta halut ovat kovia golf -kentän alueella, Päijänrannassa ja kylpylässä. Käsittääkseni tulisi kaupungin johdon keskustella tasapuolisesti eri tahojen kanssa.

Kuten kaikki tiedämme Hiihtokeskusbisness ei ole kultakaivos. Lipputuloilla ei investoida isoja hankkeita. Keski-Himoksen tulevat rinneinvestoinnit rahoitetaan erilaisilla maa- ja kiinteistökaupoilla. Esimerkiksi Länsi-Himoksen rakentaminen perustui Länsi-Himoksen päällä oleviin mökkialueen kauppoihin. Rahat sijoitettiin täysin rinteisiin ja kasvuun. Näin on tehty Suomen Lapissa, Ruotsissa ja Venäjällä.

Mutta sunnuntai-iltana saa tietysti miettiä ja kirjoittaa ihan, mitä päässä liikkuu.