lauantai 13. kesäkuuta 2015

Päätöksenteon karuus, mutta todellisuutta

Kaupunginhallitus hyväksyi 01.06.2015 (asiana 182) "Päijänrannan maankäyttösopimuksen" ja (asiana 183) Päijänrannan asemakaavan.

http://dynasty.jamsa.fi/kokous/2015746.HTM

Kun asiat on muuttuneet esityslistasta pöytäkirjoiksi, en enää näe "maankäyttösopimuksen" liiteaineistoa (sopimusta) koskaan, muuten kuin tietenkin joskus myöhemmin valmiina allekirjoitettuna, jos sen kaupungilta tilaan.

En näe "maankäyttösopimusta", kun päätän 16.6.2015 (asia 6), koska kaupunginhallitus on 01.06.2015 § 182 päättänyt, että;

http://dynasty.jamsa.fi/kokous/2015746-2.HTM

Maankäyttösopimuksen hyväksyminen kuuluu kaupunginhallitukselle.

Siis minulla ei ole valtuustossa 16.6.2015 "maankäyttösopimusta", kun hyväksyn Päijänrannan asemakaavaan ja sen kustannukset;

http://dynasty.jamsa.fi/kokous/2015747-4.HTM

Ei, vaikka;
- päätämme, että "Ennen asemakaavan hyväksymistä tehdään alueen toteuttamisesta maankäyttösopimus".

- "Maankäyttösopimuksessa" sovitaan kaupungin osallistumisesta infran ja kunnallistekniikan rakentamisen kustannuksiin

- "Maankäyttösopimuksessa" sovitaan vakuuksien antamisesta ja vaihtamisesta reaalivakuudeksi ennen kuin kaupunki aloittaa edes infran ja kunnallistekniikan töiden suunnittelun ja kilpailuttamisen.

Miten tapahtuu kilpailuttaminen, kun lehdissä oli aikoja sitten, että Himos Kiinteistökehitys Oy on tehnyt "Aiesopimuksen" Lemminkäinen Talo Oy:n kanssa Päijänrannan rakentamisesta? Onko tässä toinen "kylpyläprojekti", missä kaupunki on panostuksillaan mukana ja se viedään loppuun varsinaisen kylpylän huumassa ja rakentajana ilman kilpailua on Lemminkäinen Talo Oy? Näin kierretään kilpailulainsäädäntöä hankkeissa, missä kaupunki on mukana.

Miten tämä on mahdollista?

Sitten yksi hehkuttaa lehdissä valtoimenaan. Kaksi taustavaikuttajaa luo lehdissä hehkuttajan tietosisällön. Poliittisessa elitiissä oleva kunnanvaltuutettu on hiljaa ettei periaatteessakaan jäävää itseään Päijänrannan projektista.

Siis kylpylähankkeen päätökset tehdään samaa rataa, että valtuutettu ei näe "maankäyttösopimusta", tehdessään päätöksen siitä ja sen mukana kaupungille tulevista kustannuksista.

SUMMA SUMMARUM: Meitä viedään ihan kuin pässiä narussa. Ei tiedetä mitä päätetään. 

Jos joku on sitä mieltä, että tiedetään, mitä tullaan päättämään, niin nostakoon käden merkiksi.