torstai 25. kesäkuuta 2015

Periaatteelliset SOTE –vastustajat


Jokilaakson Terveys Oy:n taustoja, JLT nettisivulta
"Jokilaakson Terveys perustettiin vuonna 2009. Osakkaat valittiin Jämsän kaupungin järjestämän neuvottelumenettelyn kautta. Yksityisten ja julkisten tahojen yhteenliittymänä Jokilaakson Terveys on ainutlaatuinen Suomen terveydenhuollon historiassa. Jämsässä alueen terveydenhuollon uudistamiseksi tehdyt asiantuntijaselvitykset suosittivat nykyisenlaista kumppanuusjärjestelyä."

"Kumppanuuden ensisijaisena tarkoituksena on turvata Jokilaakson sairaalan tulevaisuus palveluineen ja työpaikkoineen sekä lääkärityövoiman saatavuus. Palveluiden ja työpaikkojen turvaamisen lisäksi kaupungin tavoitteena on yhteistyön avulla laajentaa Jämsässä tuotettavien erikoissairaanhoidon palveluiden valikoimaa."


Mietteitä Jokilaakson Terveyden vastustamisesta
Yhteiseloa on nyt eletty noin 5 vuotta. Lähes jokaisessa Jämsän kaupunginvaltuuston kokouksessa Arja Paakkanen ja Vasemmistoliitto ottaa jonkin asian yhteydessä esille sen, että Jokilaakson Terveys ei ole jämsäläisten kannalta järkevää ja se tulisi niin sanotusti L O P E T T A A.

Miksi tätä vastustamista jatketaan vielä viiden toimintavuoden jälkeenkin?

Lukujen perusteella toiminta on taloudellisesti jämsäläisille kustannustehokasta ja laadukasta. Saamani henkilökohtaisen palauteen perusteella ihmiset ovat olleet tyytyväisiä. Täytyy tietysti muistaa että auton ja ihmisen korjaaminen on aivan eri asia - ihminen on haastava korjattava kapine. Ja tietysti on ihmisiä, jotka ovat olleet myös tyytymättömiä, näinhän on jokapuolella.


Jämsän sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkoistaminen, Jämsän Terveys Oy
Jämsän kaupunginvaltuusto hyväksyi muutamia kuukausia sitten Pihlajalinna Terveys -ryhmittymän tarjouksen sote-palvelujen tuottamisesta. Näin ollen Jämsä ulkoistaa valtaosan sosiaali- ja terveyspalveluista.

Mietteitä Jämsän Terveyden vastustamisesta
Jämsän kaupunginvaltuustossa sote –ulkoistus ei mennyt läpi yksimielisesti. Vasemmistoliitto ja Kokoomus olivat ja ovat edelleen muun valtuuston kanssa toista mieltä. Asia päätettiin demokraattisesti. Siitä hetkestä lähtien on tätä ulkoistamista vastustettu äärimmäisin keinoin. Vastustajien äänitorvi on Aira Putkonen (kok) ja koko Kokoomus –ryhmä on täysin yksimielisesti mukana torvea soittamassa. Tähän vastustajien joukkoon liittyy myös toinen torvensoittaja Arja Paakkanen (vas) ja pääsääntöisesti hänen torvisoittokuntansa soittaa samaa säveltä. Tämä kahden poliittisen ryhmittymän joukkio yritti nyt vaatia ulkoistuspäätöksen P E R U M I S T A ja se olisi maksanut jämsäläisille noin 50 000 000 euroa.


Yhteenveto
Kun jotain on päätetty demokraattisesti, niin sen jälkeen kaikkien tulee puhaltaa yhteen hiileen. Nyt tämä äärimmäinen kaikin keinoin vastustaminen on mielestäni aivan järjetöntä. Pitäisi häviäjienkin tyytyä demokraattiseen päätökseen.

Kuka opettaisi Putkosen ja Paakkasen klaaneille kuinka haavat nuollaan?