torstai 10. marraskuuta 2016

Ryhmäkuri on olemassa

Jämsän kaupunginvaltuuston kokouksessa 7.11.2016 äänestettiin kaupunginjohtajan erottamiseksi tilapäisen valiokunnan perustamisesta. On ollut aiemmin puhetta, että onko kaupunginvaltuustossa ryhmäkuri vai ei?

Kyllä on.

Perussuomalaisten ryhmän puheenjohtaja totesi, että heidän sisäisessä ryhmäkokouksessaan edellisiltana äänet menivät 6-2. Eli 6 oli sitä mieltä, että ei perusteta tilapäistä valiokuntaa ja 2 oli tilapäisen valiokunnan perustamisen kannalla. Sitten hän totesi ääneen, että kun meillä on ryhmäkuri, niin olemme äänin 8-0 sitä mieltä, että tilapäistä valiokuntaa ei perusteta.

Tämähän voidaan tarkistaa vaikka kaupunginvaltuuston äänitteestä.

Tiukka ryhmäkuri on siis olemassa. Mitä nämä 2 toisinajattelijaa nyt miettivät?


Ryhmäkuri on todistettavasti
Perussuomalaiset ja Sitoutumattomat

Saattaa olla ryhmäkuri, näyttää ainakin sille
Kokoomus + Kristillisdemokraatit
Vasemmisto

Ei ole ryhmäkuria
Sosiaalidemokraatit
Keskusta
Uusi Jämsä
Vihreät

Vihreistä on vaikea sanoa, mutta on varmaan äänestettävä niin kuin on "kurittomasti ajatellut".

Alla kopio Jämsän Seutu lehden jutusta. Siitä selviää kuka mitä äänesti.
- - -
Jämsän kaupunginvaltuusto päätti useiden puheenvuorojen ja äänestyksen jälkeen, ettei se aseta tilapäistä valiokuntaa valmistelemaan kaupunginjohtajan erottamista. Asiasta päätettiin äänin 25–17, 1 tyhjä.

Valiokunnan perustamisen puolesta äänestivät Tuomo Alanen (sd), Seija El Sayed (uj), Sirkka Hirvelä (kesk), Antero Koivula (kesk), Jyrki Kokko (uj), Mika Kyrö (kesk), Merja Lahtinen (kesk), Hannu Loberg (uj), Risto Perälä (sd), Leena Pärnäjärvi (kesk), Sanna Rajala (sd), Piritta Rantanen (sd), Matti Similä (kesk), Markku Sipilä (kesk), Pertti Suuronen (sd), Tommi Tapiainen (vihr) ja Leena Valkeajärvi (uj).

Valiokunnan perustamista vastaan äänestivät Lotta Ahola (kok), Jukka Haaparanta (ps), Ari Haggren (kok), Tapio Hakanen (vas), Esko Järvenpää (ps), Pekka Kataja (ps), Tarmo Konstari (kok), Pentti Koskinen (sd), Jouni Kotiaho (ps), Erja Laaksonen (kok), Arto Lampinen (sd), Kari Leppänen (sd), Erkki Mäntylä (kok), Arja Paakkanen (vas), Heikki Paavuori (ps), Tuula Peltonen (sd), Jorma Poti (sd), Aira Putkonen (kok), Pertti Riihinen (vas), Eila Sahala (ps), Voitto Suosaari (kesk), Reino Welling (vas), Jani Wickholm (ps), Eero Koskela (kd) ja Ari Valkeinen (ps).
- - -