tiistai 1. marraskuuta 2016

Olen joutunut korjaamaan ajattelumaailmani

Ilkka Salmisen tullessa kaupunginjohtajaksi syksyllä 2010 kirjoitin alla olevan jutun. Viime vuosina olen joutunut toteamaan, että enää en voisi näin kirjoittaa.

Useat henkilöt ovatkin kysyneet, että näinkö vielä ajattelen?

Ja olen todennut, että vuonna 2010 olisin voinut näin ajatella. Kirjoitus olikin niin sanotusti ohjeellinen ja tavoitteellinen. Nyt aikaa on kulunut ja totuus on mielestäni toisenlainen. 

Punaisella merkityt kohdat kirjoittaisin toisin.

- - -
tiistai 21. joulukuuta 2010

Ilkka Salminen - Mies paikallaan

Kerrankin on saatu Jämsän kaupunkiin kaupunginjohtaja joka ei pumpulilla silittele. Suur Jämsän asioiden hoitoon on saatu mies joka ei kaunistele ja kumarteleAsiat otetaan asioina, kuunnellen. Ja sen jälkeen toimitaan. Epäkohtiin puututaan. Alaisilta vaaditaan tehokkuutta, niin kuin johtajan pitääkin tehdä. Asioille annetaan määräajat, joissa selvitykset tulee tehdä. Ryhti ja kuri ovat nyt ainakin johtoportaassa arkipäivää. Toivottavasti se leviää koko kaupungin organisaatioon ruohonjuuritasolle saakka.

Salmisen suorat alaiset luottavat häneen, sen olen henkilökohtaisesti kuullut heidän suustaan. Suorastaan nauttivat tästä ryhtiliikkeestä. Kaupunginjohtajan alaisiin syntyneestä luottamuksesta syntyy tulosta, uskokaa vaan.

Tällä oikealla johtamisella saadaan kaupungin asioita kuntoon, yksi asia kerrallaan. Se ottaa oman aikansa. Muutoksesta aiheutuu epävarmuutta, joka luo tuskaa ja ahdistusta. Mutta loppujen lopuksi kaikki kuitenkin ajautuu aikanaan balanssiin ja stabiiliuteen. 

Älkää te kansalaiset ruvetko heti lynkkaamaan miestä, jolla on halua ja kykyä laittaa asiat paremmalle tolalleen. Heti ollaan narua rasvaamassa.

Kaikkia harmittaa maksaa kunnallisveroa 21 %. Kaikissa keskusteluissa ihmisiä ottaa se päähän, se on oikeasti liikaa. Pitää tapahtua muutos, iso muutos, jotta veroprosentti laskee nykyisestä. Muutos ei tapahdu hetkessä kun rakenteisiin ja toimintatapoihin tulee muutoksia. Se kestää muutamia vuosia. Tämä hyvä työ on nyt alkanut.

Annetaan Salmiselle ja hänen alaisilleen työrauha hoitaa asioita.

- - -