keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Himospynttä ja Muurajaisrinne

Himospynttä alueen toteutus tehtiin luottaen virkamiehen virkavastuuseen Himos Resort Oy:n kanssa. Jämsän kaupunginhallitus hyväksyi asian ja samoin kaupunginvaltuusto. Uskallan väittää, että suurin osa valtuutetuista ei ymmärrä, mistä päätettiin.

Himospynttä alueen kunnallistekniikan vastineeksi kaupunki osti tontteja "perähikiältä", jotka ovat kaukana laskettelurinteestä (kts. kuva). Alueelle ei ole rakentumassa kunnallistekniikkaa, ainakaan heti. Sijainnin takia tontit eivät uskoakseni tule menemään kaupaksi pitkään aikaan. Tontit ovat kaukana Himoksen keskiöstä. Lähempänä olevat tontit ovat houkuttelevampia.

Valtuutettuna saamani tiedon mukaan, nyt Hiihtokeskus Himosvuori Oy esittää aivan samanlaista toteutumallia Muurajaisrinteeseen

Muurajaisrinteen alueen kunnallistekniikan rakentamisesta Jämsän kaupunki saa tontteja vastineeksi Muurajaisrinteestä. Tontit ovat aitoja Ski in -Ski out tontteja, joille on oikeasti kysyntää. Lisäksi näillä tonteilla olisi jo kunnallistekniikka, kun Muurajaisrinne valmistuu. Väitän, että tontit menevät kaupaksi.

Kylpylä tulee ja koko Himos kehittyy - Iso pallo pyörimään. Jämsä nousee taloudellisesta ahdingosta vain sillä, että koko Himos kehittyy. Pelkkä kylpylä ei riitä, rima pitää asettaa korkealle.