tiistai 8. marraskuuta 2016

Perusteeton perustelu kestää päivänvalon?

Jämsän kaupunginjohtajan epäluottamuslause on muutaman vuoden aikana kehittynyt. Asiaa on puitu muun muassa Jämsän kaupunginhallituksessa. Asia sieltä on siirtynyt valtuustoryhmiin. Meidän ryhmässä asian yksityiskohdista ei ole puhuttu, koska hallituksen sisäiset keskustelut ovat luottamuksellisia. Yleisellä tasolla asioista on kyllä puhuttu jo pitkään. Jos joku valtuutettu on ollut epäluottamuksesta tietämätön, niin silloin tieto ei kulje valtuustoryhmän sisällä.

Tähän tilanteeseen on tultu pitkäaikaisen epäluottamuksen kautta. Useita korjausliikkeita on tehty, mutta ne eivät ole auttaneet. Korjausliikkeinä ovat olleet useat kehityskeskustelut, valtuustoryhmien puheenjohtajien ryhmäkehityskeskustelu ja hallituksen monet keskustelut ilman virkamiehiä.

Nyt 14 valtuutetua teki Jämsän kaupunginjohtajan irtisanomisesta aloitteen eli epäluottamuslauseen. Perustelut esitettiin ensin kaupunginjohtajalle. Sen jälkeen perustelut jaettiin kaikille kaupunginvaltuutetuille.

Jämsän kaupunginjohtaja kiisti lähes kaikki kohdat pois lukien tekstiviestit ja yöllisen puhelun. Siis perustelut olivat perusteettomia kuten kaupunginjohtajan lakimies ne valtuutetuille esitti.

No jos perustelut olivat perusteettomia, niin silloinhan olisi tilapäinen valiokunta voitu perustaa. Se olisi todennut, että irtisanomisen perusteet ovat perusteettomia ja homma jäisi siihen. Mutta...

Nyt kun tilapäistä valiokuntaa ei perustettu, niin voidaan todeta, että perusteet irtisanomiselle ovat ilmeisesti olemassa. Perusteet eivät kestä päivänvaloa, eli niitä ei voida tutkia. Jämsäläiset eivät ymmärrä tätä salailun periaatetta. Tästä minulle on tultu tänään erittäin useasti tarinoimaan.

Jos mitään salattavaa ei ole, niin kyllä perustettomat perustelut kestävät kyllä päivänvalon.

Nyt kissa laitettiin valtuuston enemmistöpäätöksellä maton alle mouruamaan. Kyllä se sieltä vielä takaisin tulee.

Jämsän ylin elin eli kaupunginvaltuusto on nyt puhunut ja pulinat pois. On niin sanotusti turha tulla minulta kysymään, miksi asioita ei tutkita. Tällaista on demokratia.