lauantai 21. toukokuuta 2016

Kauppapäivät

Täytyy ilolla todeta, että Hyvän Tuulen Kauppapäivät oli jälleen menestys. Jämsässä on sittenkin ihmisiä, vaikka skeptisimmät ovat jo todenneet jämsäläiset lähes sukupuuttoon kuolleiksi. Jostain ne ovat kaivautuneet esille ja kulkeutuneet Jämsän Äijän Aukiolle näyttäytymään.


Täytyy jo heti aluksi kiittää Tuomo Mäyrämäkeä & Co homman järjestelyistä.

Itse kiertelin lauantaina lähes joka kojulla piipahtamassa. Oli lehden myyjää, Jämsän kaupungin esittelijää, rautakauppiaita, autokauppiaita, katon korjaajia ja paljon, paljon muuta. Tietysti ruoka, juoma, makeiset sekä jäätelö teki kauppansa.

Sitten myöhemmin lauantaina keskustelin elämäntapa -ajattelijan kanssa. Hän tuumaili ääneen, että kävi Jämsän kaupungin pisteessä ja jotain siitä puuttui? Ja oli jotenkin flegmaattista hommaa - punainen lanka oli hukassa. Strategian esittely ajatus on hyvä, mutta ei taida upota perus Jämsäläiseen torintallaajaan.

Täytyi Googlata jälleen - sana flegmaattinen, jonka elämäntapa -ajattelija ulos suustaan toi. Wikisanakirja sanoo seuraavaa: flegmaattinen on välinpitämättömältä ja aikaansaamattomalta vaikuttava, hidasluonteinen.

Täytyy kyllä todeta, että kauppapäivien jälkeen jäi joku kaivelemaan siitä Jämsän kaupungin ständistä, mutta elämätapa -ajattelija kirkasti ajatukseni.

Kaipaisin reipasta ja railakasta markkinameininkiä, saisi olla vähän yliampuvaakin, myös Jämsän kaupungin taholta.

Mutta Hyvän Tuulen Kauppapäiviä kannattaa jatkaa.

Kiitos kaikille.