Kaupunkiin perustettiin Kelan erittäin suurien sakkomaksujen takia työllisyysyksikkö. Sen tehtävänä on auttaa työttömiä työllistymään. Valtuusto päätti asiasta ja perustettu yksikkö on kaupunginhallituksen alainen elin. Asia on Ari Luostarisen näpeissä näin kansanomaisesti sanottuna. Työllisyysyksikössä on töissä koordinaattori ja 2 työntekijää.

No tähän on kiertotie olemassa. Jämsän kaupunki kyllä saa tiedot. Eli perustettava työllisyysyksikkö saa kyllä tiedot käyttöönsä.
Ja asia yksi detalji on raha. Viime vuonna tukityöllistymisrahat loppuivat jo syys-lokakuun vaihteessa. Uusia päätöksia ei voitu tehdä sen jälkeen. Tosin vanhat sopimukset toimivat kylläkin.
No koko soppahan liittyy muun muassa Jämsän Terveyden sopimuksessa olevaan työllistämisvelvoitteeseen. Sopimus on tehty hyvässä hengessä loppuvuonna 2014, mutta 2015 alussa tukityöllistämisperiatteet muuttuivat oleellisesti. Sopimuksella oleva työllistämisvelvoite on vaikea toteuttaa johtuen edellä mainituista asioista. Työllistämisvelvoite on 6 % pitkäaikaistyöttömien määrästä eli 36-38 henkilöä.

- Jämsän kaupungin,
- Jämsän Terveyden,
- perustetun työllistämisyksikön ja
- TE-keskuksen
välillä.
Ja tietysti valtuuston ja hallituksen tulisi saada tietoa työllisyysyksikön vaikuttavuudesta. Onko "sijoitetulla" 3 henkilöllä saatu vastetta vai ei?
Kaikki naamarit samaan pöytään ja töihin.