perjantai 4. maaliskuuta 2022

Hyvää insinööripäivää kaikille!

No enpä ollut tiennytkään moista insinööripäivää päivää ennen kun luin Helsingin Sanomia aamulla. Siis maaliskuun neljäs päivä on kestävän kehityksen tekniikan päivä ja se tunnetaan paremmin maailman insinööripäivänä.

Helsingin Sanomat, mielipidekirjoitus 4.3.2022

Hyvää insinööripäivää kaikille!

UNESCON yleiskonferenssi julisti vuonna 2019 maaliskuun neljännen päivän maailman kestävän kehityksen tekniikan päiväksi. Päivä tunnetaan paremmin nimellä maailman insinööripäivä.

Hyvää insinööripäivää siis meille kaikille maailman insinööreille!

Jokainen insinööri ei valitettavasti voi tehdä maailman meriä puhdistavaa huippuinnovaatiota tai suunnitella täysin kierrätysmateriaaleista koostuvaa hiilinegatiivista autoa, joka kulkee pelkän tuulenvireen voimalla ikuisesti. Kenenkään meistä ei pitäisi myöskään unohtaa päivittäisten valintojemme kumulatiivista vaikutusta ympäristöömme. Insinööreillä on valtaa vaikuttaa asioihin.

Meillä insinööreillä on paljon tehtäviä, joissa voimme ohjata päätöksentekoa. Materiaaliratkaisut ovat tärkeitä esimerkiksi silloin, kun jotain vanhaa korjataan tai uusitaan kokonaan. Jokaisen valinnan vaikutus vie meidät lähemmäksi ratkaisua myös maailmanlaajuisissa isoissa kestävyysongelmissa. Ja mitä useampi tekee valintansa kestävästi, sitä merkittävämpi on vaikutus.

Oskari Hyttinen 
insinööri (yamk), hallituksen jäsen,
Helsingin insinöörit ry

Ei kommentteja: