tiistai 22. maaliskuuta 2022

Luottamuksen puute ja sen palautus

Olipa kerran lauseella alkaa monet sadut ja niin alkaa nyt tämä blogikin. Olen pohtinut erästä asiaa ja sen ratkaisemista. On esiintynyt sanoja, luottamuksen puute. Sehän kuulostaa muuten jo pahalta. Avaan hieman asiaa ja sen arkaluonteisuuden vuoksi teen sen omalla tavallani salamyhkäisesti.

Istuin eräänä syksyisenä päivänä Hakosen maitolaiturilla Himoksen takamailla. Odottelin, että kello oli pykälässä. Korona-aika oli olemassa ja keskustelu oli sen johdosta etänä. Olin läsnä niin sanottuna tukihenkilönä.

Keskustelussa käytiin erästä asiaa läpi. Kokouksen lopuksi sovittiin, että yksi henkilö kirjaa käydyt asiat läpi. Ajastaan sain sähköpostiini keskustelun kirjaukset. Luin sen läpi ja vastasin välittömästi, etteivät kirjaukset ole keskustelun kulun mukaiset. Kirjauksiin oli lisätty muissa keskusteluissa käytyjä lauseita. No mihin tämä ajastaan johti, on sitten jo ihan toinen tarina.

No se luottamus kyllä loppui kyseiseltä kirjaajalta heti, kun kirjauksia ei haluttu korjata keskustelun mukaiseksi.

No miten sitten palautetaan luottamus? 

Siihen ei mielestäni ole kuin yksi keino. Kirjaajan tulee myöntää virheensä ja pyytää henkilökohtaisesti anteeksi asianosaiselta, joita kirjaukset koskivat. Ja samalla asia tulee oikaista sen saaneelle tahollekin. Muuta keinoa luottamuksen palauttamiseen ei ole.

Valitettavasti asia ei ole edennyt ja pöytää ei ole saatu puhdistettua. Keskustelun kirjaaja ei suostu kolmikantakeskusteluun ja eikä anteeksipyyntöön.

Ei kommentteja: