tiistai 29. maaliskuuta 2022

Uutisointi -- Korona - Ukraina - SOTE

Suomen ensimmäinen koronavirustartunta vahvistettiin keskiviikkona 29. tammikuuta vuonna 2020. Sen jälkeen uutisointi on keskittynyt kahden vuoden ajan pääasiassa koronaan aina viime päiviin saakka.

Korona hieman jo henkisesti kerkesi hellittämään otettaan ja usko tulevaan palasi. Sitten kerta heitosta uutisointi koronasta loppui ja siirryttiin seuraavaan kriisiin.

Ukrainassa syttyi sota varhain aamulla 24. helmikuuta, kun Venäjä hyökkäsi maahan. Sen jälkeen ei ole juurikaan uutisoitu muusta kuin Ukrainan sodasta. Joka tuutista tulee vuolaana virtana Ukrainan sota -uutisointia, halusit tai et.

No onhan korona ja Ukrainan sota kuitenkin merkittäviä asioita suomalaisille. Välillä tuntuu sille, että ei muuta uutisoitavaa ole. Maailmassa on kuitenkin paljon muutakin uutisoitavaa tänä aikana. Positiivistakin uutisoitavaa löytyy kriisienkin aikana.

Ehkä pääsemme syksymmällä siirtymään jouhevasti uutisointiin SOTE-uudistuksen tiimoilta. No oikeasti puhutaan hyvintointialueesta, mutta kansankielellä se on SOTE. Sitä uutisointia tulee varmaan sitten ovista ja ikkunoista. Toivottavasti se ei ole kriisi, vaan saamme nauttia positiivisesta uutisoinnista.

Ei kommentteja: