tiistai 20. lokakuuta 2020

Säätilan ääri-ilmiöt lämpöpumppujen syytä

Mielipidekirjoitus lehdessä

Säätilan ääri-ilmiöt lämpöpumppujen syytä

"Kun nyt on palattu normaalin lapsuuden aikaisiin talviin, joka tuutista kuulee, että on kylmä ja lunta on jo riittävästi.

1970 -luvun alussakin oli talvea pääkallo kelejä, yhtenä laskiaisenakaan ei lunta ollut edes nimeksi, mutta ne olivat poikkeuksia ne.

Raanujärveläinen etsi syytä "kylmiin" talviin. Todellinen syy löytyy ilmalämpöpumpuista ja ne selittävät myös kuumat kesät. Koska talvella kyseisellä pumpulla otetaan ulkoilmasta lämmintä sisälle, niin uloshan jää kylmä ilma, kesällä ilmiö on toisinpäin, kun jäähdytetään sisäilmaa, niin ulos jäävät ainoastaan kuumat molekyylit.

Jokainen voi tämän itse todeta kokeilemalla, kuinka kuumana jääkaapin takaosa käy, kun jääkaappi on sisältä viileä, ulkopuoli lämpenee pakosta.

Ilmalämpöpumppu toimii aivan samalla periaatteella. Oma lukunsa on maalämpö. Maalaisjärjelläkin pitäisi tietää, jos maasta otetaan lämpö sisätiloihin, maahan jää vain kylmää. Maa kylmenee koko ajan ja pian maa on roudassa kesät talvet.

Silloin on mentävä entistä syvemmältä hakemaan lämpöä. Ilmaston kylmeneminen ja ääri-ilmiöt saattavat johtua juuri tästä."


Hassan Janakkala

Janakkalan Hassan on sinänsä oikeassa ja päätellyt asiat fysikaalisesti oikein. Ilmaston muutokset lämpöpumpuilla lämpimämpään tai kylmempään suuntaan ei ole ihmisen eikä mittauksin havaittavissa. Lopputulemaltaan erittäin hauskasti kirjoitettu teksti.

Ei kommentteja: