sunnuntai 18. marraskuuta 2018

Himos - Tästä on kysymys

Kun en täysin tätä soppaa itsekkään täydellisesti ymmärrä, niin kopioin Facebookista Barbara Scheererin kommentin ja siihen Juhani Ojalan antaman vastauksen.

Tämä kertoo kaiken.

Barbara Scheerer:

Ympäristöministeriö on 31.3.2000 antanut asetuksen maankäyttö- ja rakennuslain mukaisissa kaavoissa käytettävistä merkinnöistä. Joissa VU alue merkintä tarkoittaa Urheilu- ja virkistyspalvelujen alue. Jota voidaan tarkentaa esim. "Näihin toimintoihin liittyvät rakennukset ja rakennelmat." (Eli mm. hissiasemat ja hissit.)

Kaikkeen muuhun rakentamiseen on omat kaavamerkinnät RA, RM, KL, PL ym. Jotka voivat sijaita myös VU-1 alueen sisällä. Kuten on myös Ylläksellä (kuva), Levillä ja Rukalla. Näille jälkimmäisille alueille voi rakentaa vuokraamon, ravintolan, lipunmyynnin ym. kuten on Himoksessa jo lännessä ja pohjoisessa. Ei sielläkään vuokraamo, lipunmyynti ja mökit ole VU-1 alueella vaan R- alueilla. 

Eli koko sopan ydin käsittääkseni on ettei rinneyhtiön tulevaisuudelle tärkeitä R-, K-alueita kaavoitettu heidän hallinnoimalleen nykyiselle pelkästään VU-1 alueeksi merkitylle Keski-Himoksen alueelle. Eikä se mitä VU-1 alue merkintä sisältää.

Maankäyttö- ja rakennuslaki linkki Kaavamerkinnät

Juhani Ojala:
Aivan, tästä on kysymys. Ollaan muuttamassa yleiskaavaa, joka ohjaa asemakaavoitusta. Kun kaavoittajan toimesta osoitetaan rinneyrittäjää kuulematta sen maille (120 ha) vain kaavamerkki VU-1 määräyksineen, niin ko. maiden R- ja K-alueiden Asemakaavoitukseen palataan sitten, kun on vuosien päästä laadittu uusi seuraava yleiskaavaversio, missä edellä mainittu rakentaminen sallitaan.

Ei kommentteja: