perjantai 2. marraskuuta 2018

Tapetaanko Himoksen tulevaisuus?

Jämsän kaupunginvaltuustossa on 5.11.2018 klo 18 päätettävänä Himoksen osayleiskaavan muutos ja laajennus, osa-alueet 2-4, osa 2. Kokous on sairaalan auditoriossa, Välkky.

Pykälän kohta:
http://jamsa.oncloudos.com/cgi/DREQUEST.PHP?page=meetingitem&id=20181193-2

Kaupunginjohtajan esitys:
Ehdotus Kaupunginjohtaja:
Kaupunginhallitus päättää
1. hyväksyä kaavaehdotukseen tehdyt korjaukset.
2. hyväksyä kaavan laatijan tekemät vastineet sekä antaa vastineet muistutuksen tehneille.
3. esittää kaupunginvaltuustolle Himoksen osa-alueiden 2-4 osa 2 osayleiskaavan hyväksymistä.

Seuraukset:
Tietoisesti torpataan Himoksen kehitys vuosiksi, erityisesti hiihtokeskuksen kehittyminen. Tällä on laajamittaiset seuraukset koko Himoksen kehittymiseen. Vastuutonta toimintaa esittelijältä, koska tietää jo esitystä tehdessään, että aiheuttaa valtavan valitusrumban.

Tähän loppuu hiihtokeskuksen kujajuoksu kaupungin kanssa ja jatkuu yksinkertaisilla valituksilla hallinto-oikeuksiin. Siinä sitä on taas pari kolme vuotta ”Himoshistoriaa” ja jarrut päällä kehittymistä.

Vastaesityksen idea (kts. kuvat):
Osa 2 jaetaan kahteen eri osaan
- osa 2 "muut kuin hiihtokeskuksen alueet"
- osa 3 "hiihtokeskuksen alue".
Ja ehdotetaan hyväksyttäväksi vain osayleiskaavan osa 2. Osaa 3 ei vahvisteta.

Näin Himoksen kehitys hiihtokeskuksen kanssa ei ajaudu taas vuosien umpisolmutilanteeseen. 

Ja mikä tarkeintä isojen ja merkittävien alueiden Ylähimos (Pitkäniemi ja Lehtonen) ja Lintuvuori (Himos Team) kehittyminen etenee. Ja se on meidän jämsäläisten etu.

Ymmärtääkö edes rivivaltuutettu, mitä oikein ollaan päättämässä?

Tuleeko kylpylä riitaiseen maaperäämme?

Ja vielä lopuksi: pahin kilpailijamme Tahko elää kättä kaulaa, kuntapäättäjät ja hiihtokeskus. Ja se näkyy - investointeja sataa lariin miljoonatolkulla.

Tahkolla kaikkien hiihtokeskuksen rinnealueiden maanomistaja on Kuopion kaupunki ja niiden vuokralaisena Tahkonrinteet Oy. Saamieni tietojen mukaan rinneyrittäjä Tahkonrinteet Oy:n suunnitelmien mukaan vuokra-alueiden palvelut ja rakentamisen kokonaisuus kaavoitetaan. Vuokralainen rakentaa haluamaansa kaavoitettua rakentamista vuokrasopimukseen perustuen ja Kuopion kaupunki myy kaavoitettua rakennusoikeutta kolmannelle osapuolelle ja vuokralainen purkaa vuokraoikeutensa/ -rasitteen ”korvausta vastaan”, että ostaja saa rasitteesta vapaan rakennuspaikan.

Mitenkähän tuntuu niin tutulta, kun katsoo kaupungin ja Hiihtokeskus Himosvuori Oy:n keskinäistä vuokrasopimusta, minkä kaupunki on tältä osin riitauttanut ja nyt laatii osayleiskaavaa sellaiseksi, ettei vuokra-alueelle tule Jämsän kaupungille myytävää rakennusoikeutta, eikä Himosvuori Oy:lle vuokraoikeutta silta osin purettavaksi korvausta vastaan.

Ohessa kaksi kuvaa selventämään asiaa.


Ei kommentteja: