keskiviikko 14. marraskuuta 2018

Kokoussabotaasi - 10 Ohjetta

1 MYÖHÄSTYMINEN
Tunne itsesi tärkeäksi ja anna toisille kiireinen kuva itsestäsi myöhästymällä jokaisella kerralla kokouksesta. Vielä parempi olisi, jos sinulla on jokin tärkeä asia pantattavana joka täytyy käsitellä kokouksessa, etenkin silloin anna muiden odottaa itseäsi. Muista, että sitä tärkeämpi olet, mitä myöhemmin kokoukseen tulet.

2 PUHELINTERRORI
Laita joku tuttavasi soittamaan jatkuvasti muutaman minuutin välein kännykkään sepitettyjä tärkeitä puheluita. Älä missään tapauksessa poistu kokoustilasta, vaan puhu mahdollisimman kovalla äänellä naama peruslukemilla tärkeistä asioista, joista muut eivät ymmärrä yhtään mitään. Muista olevasi huomion keskipisteenä niin, että kokouksen asiankäsittely estyy ja odottaa puheluittesi loppua.

3 JAARITTELE
Puhu mahdollisimman paljon sanomatta oikeastaan yhtään mitään, suosi ns. politiikon puhetaktiikkaa. Muista puhua pitkään asian vierestä ja itsestään selvyyksistä. Muista puhua aina mahdollisimman yksitoikkoisella tasaisella äänellä ja käytä mahdollisimman paljon murteisia epäselviä sanoja. Mitä pitempi puhe niin sen parempi.

4 PYYDÄ PUHEENVUOROJA JA VIHJAILE
Muista pyytää aina paljon puheenvuoroja, tällöin puheenjohtaja ei voi muotoseikkoihin vedoten estää puheitasi. Vielä parempi olisi, mikäli itse toimisit puheenjohtajana. Heitä aina ilmaan tulkinnan varaisia kysymyksiä ja keskenjääneitä lauseita, jolloin muut yrittävät miettiä vihjailluttesi tarkoitusta.

5 KYLVÄ ERIPURAA
Kyseenalaista kaikkia jo selviäkin, melkein sovittuja asioita. Vaihda mielipidettäsi sen mukaan, miten saisit muut väittelemään näkökannoista. Kun olet saanut kovan kiistelyn aikaiseksi, voit seurata riitaa sivusta ruokkien aina kun kiista uhkaa loppua tai yhteisymmärrys syntyä.

6 VAALI MUOTOSEIKKOJA
Vaadi aina tarkasti muotoseikoissa pysymistä muilta, vaikka itse et siinä pysyisikään. Vaadi äänestyksiä, asian pöydälle jättämistä, vetoa jääviyskysymyksiin ja vaadi selvitystä kokouksen päätösvaltaisuudesta muotoseikkojen perusteella.

7 VAADI KOKOUKSIA
Vaadi mahdollisimman paljon ylimääräisiä kokouksia tihein aikavälein ja yritä jyvittää asiat mahdollisimman moneen kokoukseen. Keksiä syitä ja muotoseikkoja miksei asiaa voi käsitellä yhdessä kokouksessa. Yritä sopia kokoukset sellaisiin ajankohtiin, että se sopii muille mahdollisimman huonosti.

8 VAIKEUTA PÄÄTÖKSIÄ
Muista aina tuoda esiin sepittämiäsi uusia näkökulmia asioihin, kun yhteisymmärrys uhkaa syntyä. Vetoa keksimisilläsi asioilla, että olet kuullut ne huhuina, kentän mielipiteenä. Esitä aina sepittämäsi asiat dramaattisen hyökkäävästi. Hämmennä muut mahdollisimman uskomattomilla väittämillä. Kaikesta huolimatta jätä aina eriävä mielipide, vaikka olisitkin ollut samaa mieltä päätöksen kanssa.

9 ÄLÄ VALMISTELE ASIOITA
Tuo aina asiat kokouksiin valmistelemattomina, jotta mahdollisimman suuri osanottajamäärä joutuu pohdiskelemään ongelmien ratkaisua puutteellisin tiedoin. Paneudu itse kumminkin ongelmiin niin, että voit hylätä kokouksen ehdottamat ratkaisut. Tärkeää on, että itse salaat asioita niin paljon kuin mahdollista. Yritä tuoda vielä sellaisia asioita kokouksen päätettäväksi, joista tiedät ettei kukaan ole alan asiantuntija.

10 PITKITÄ LOPPUA
Yritä käyttää aikaa niin paljon kuin mahdollista, pitkitä ja äärimmäisessä hädässä palaa jo sovittuihin asioihin. Vaadi asioiden uudelleen käsittelyä, vedoten vaikkapa tärkeisiin juuri muistamiisi asioihin, jotka vaarantavat päätöksen järkevyyden. Tärkeää on pitkittää kokousta jonkin tietyn aikarajan yli, jossa tiedät, että osanottajilla on pakottava kiire.

Ei kommentteja: