lauantai 20. joulukuuta 2014

Jämsän jouluevankeliumi - Vesa Ruuska

Vesa Ruuska 19.12.2014

Tapahtui niinä aikoina että kolme viisasta konsulttia starttasivat Mersunsa ja lähtivät kohti Jämsää. Kyytiin oli lastattu kolme videotykkiä, kolme läppäriä ja korulauseita 100 000 euron arvosta. Saavuttuaan Partalan mäkeen ensimmäisen Mersun keulatähteen osui valo. Se loisti kaupungin keskustasta. Konsultit päättivät kurvata sinne ja päästyään perille he näkivät Herodeksen ja joukon aaseja, jotka kiistelivät keskenään. Sitten konsultti pyysi heitä istumaan ja pyysi Herodesta kertomaan ,mikä noilla seuduilla oikein mättää. Herodes kertoi, että poikalasten syntyvyys seuduilla oli nolla ja papyrysmiehiäkin oli 110 kpl heitetty Jämsän jokeen jossa vuoksi ja luode oli heitä kolmasti huuhtonut jo rannoille. Silloin seudun täytti hiljaisuus ja näin sanoen konsultti aloitti. Menkää Himokseen siellä näätte hemmetinmoisen valon välkkyvän ysitien yllä, seuratkaa sitä. Patalahdella pannarit syötyään Herodes ja aasit jatkoivat matkaansa.

Himokseen saavuttuaan väki säikähti, kun jostain kuului Jussin ääni: Alussa rinteet olivat tyhjiä, venäläisen turistin henki liikkui Patalahden yllä. Sitten Jussi sanoi: Tulkoon turisti ja turisti tuli. Samassa väki säikähti, kun ilotulitteet alkoivat paukkua rinteiden yllä. Eräässä hirsimökissä oli niinä aikoina viimeinen turisti sammuneena ja pyyhkeisiin kääriytyneenä. Kun väkijoukko sai tietää tästä, he riemastuivat ja lähtivät kipuamaan kohti länsirinteitä. Mökille saavuttuaan väkijoukko kumartui turistin sängyn juureen ja aloittivat ylistyslaulun kanttori Rekusen johdolla. Väkijoukko ojensi turistille huopatossuja ja talkkunaa , vapaaliput Sähkökosken Teatterin avajaisnäytökseen sekä kupongin, joka oikeutti riemulomaan Riukulehdossa. Siitä paikasta turisti raitistui kertoen Iskelmäfestivaalien menneen hieman pitkäksi. Puhallettuuan mittariin kahdesti hän päätti pysyä seudulla raitistumassa ja liittyi väki joukkoon, joka hurraten nosti hänet käsivarsilleen. Himos Areenalle päästyään he asettivat turistin Haljalan Hummerin nokalle, jonne nostettiin lapsia turistin suudeltaviksi.

Noilla seuduilla oli myös joukko Helvetin Enkeleitä, jotka olivat kokoontuneet sinne Harikka-festivaaleille. Myös he liittyivät juhlivaan väkijoukkoon. Nahkaliivit tuulessa liehuen koko joukko ajoi Saakosken baarille laulamaan karaokea viimeisen turistin kunniaksi.

Mutta Somessa tästä kaikesta oli levinnyt tieto myös Putinin korviin ja hän päätti lähteä oman liivijenginsä kanssa Jämsään peruukkiin ja partaan pukeutuneena. Karaoken ollessa huimimmillaan Saakosken baarin päräytti pyöräporukka, joka pyysi sijaa Koskibaarissa. Väkijoukko riemastui ja huusi Turistit ovat palanneet! Juhlien päätyttyä Putin kuiskasi kanttori Martti Rekuselle: Minkälaiset joulubileet sunnuntaina on kirkossa - Kupari pianossa - ja pipari kuonossa, vastasi soittoseppo.

Hyvää Joulua Jämsä !- I love you !