lauantai 13. joulukuuta 2014

Yrittäjien investoinnit - Pohjalaisen kateuden kansanliike

Jämsän pitäisi muuttua parempaa suuntaan, yrittäjäystävälliseksi. Useat yrittäjät ovat purnanneet
kaupungin virkamiesten asennetta. Heidän tulisi olla asiakaspalvelijoita yrittäjille.

Tietyt yrittäjät ovat saaneet toteuttaa unelmiaan mm. Elonen, Himoslomat ja niin edelleen. Heillä on ollut visio ja rahoittajat. Asiat on saatu sellaiselle mallilleen, että investoinnit ovat lähteneet liikkeelle ja ne ovat toteutuneet.


Toisia yrittäjiä on vuosia tai vuosikymmeniä pidetty toisarvoisina kansalaisina. Heillä on hienot ideansa tai visionsa ja heillä on rahoittajansa. Mutta miksi heidän investointejaan ei saada toteutukseen? Miksi toiset yrittäjät ovat aivan eriarvoisessa asemassa?

Onko se kateus mikä piinaa Jämsässä vai mikä?

Jämsäläisten edun nimissä on kaikki investoinnit tervetulleita. Ei niitä tule estää millään tavalla. Yrittäjät ottavat oman riskinsä, kun sijoittavat rahojaan. He näkevät, että investoinnit maksavat itsensä tietyllä aikajänteellä.

Rakennusoikeuden kanssa myös pihdataan. Jos yrittäjä näkee, että hänellä on mahdollisuus toteuttaa suuri visio, niin annetaan hänen myös toteuttaa se. Mitä isompi investointi sitä suurempi riski. Mielestäni rakennusoikeuden myöntämisessä ei tule pihdata. Kukaan ei määräänsä enempää rakenna, koska riski aina kasvaa investoinnin kasvaessa. Raha ratkaisee tässäkin tapauksessa.

Jämsään tulisi saada Pohjalaisen kateuden kansanliike. "Teen homman paremmin kuin toi naapurin yrittäjä".