tiistai 5. lokakuuta 2021

Some:n maailmanloppu

Illalla olin hämmennyksissäni. Tarkoitukseni oli soittaa ulkomaille WhatApilla. No ei pelannut - herjasi verkkovikaa kännykässä. Facebook ei toiminut tietokoneella, mutta näytti toimivan kännykässä. Ja Instagram näytti niin sanotusti toimivan. 

Buuttasin reitittimen ja kun se lähti käyntiin ei WhatsApin verkko-ongelmat näyttäneet ratkeavan. Joten tein myös resetin siihen perään. Sitten tein Telian sivuilla verkkotestin, joka toimi. Ja tein nopeustestin Speed Testillä. Yhteys oli kunnossa. Siis verkko olisi käypänen eli pelittäisi.

No sitten lamppu syttyi Facebook ja WhatsApp ovat saman talon tuotteita ja niin oli muuten Instagramkin. Joten vika lienee yhteinen, kun Facebook ei toiminut läppärissä ja WhatsApp ei ollenkaan. Siis Facebook näytti toimivan kännykässä, mutta ei oikeasti toiminut. Ja sama Instagramissa.

Sitten googlasin ja ensimmäinen vastaus oli, että palvelut olivat alhaalla sekä Facebookissa, että WhatsApissa ja Instagramissa. Myös Ilta-Lehti uutisoi saman.

Joutuihan tuossa hieman päätä raapimaan, että missä oli vika. Hetken vei ja olin oikeasti hieman hämmentynyt. Oireet olivat varsin kummalliset. Jälkikäteen ajateltuna jatkossa toimin  toisin ongelmaa selvittäessäni. Jotain opin tästäkin.

Ei se sittenkään ollut some:n maailmanloppu. Onneksi 😂

Olisiko se sittenkin ihmiselle parempi, jos some kokisi maailmanlopun? Edes viikoksi?

Ei kommentteja: