tiistai 12. lokakuuta 2021

eFatbike - Heinäjärvi / Soukkio

Sähköläski oli vihdoinkin kunnossa pitkällisen vaivan jälkeen ja baanalla oli päästävä. Eilen illalla suunniteltu reitti oli toteutusta vaille ajettu. Ensin ajelin Kastjärventietä aina Talaslahteen saakka. Heinävuoren kiersin vastapäivään ja oli litimärkä pätkä (200 m). Paljakan kautta poljin Silmälänaukealle. Matkalla oli junaradan ylitys, joka oli ennakoitua helpompi homma, niin saonutsti polku meni radan yli. Sitten edessä oli Koppelomäentie. Rongonsuon kohdalta käännyin Soukkion järvelle. Sitten rämpimisen (700 m) jälkeen olin Rongontien jatkeella ja Rongontiellä. Kaikenlaisia kieltokylttejä oli, mutta menin jokamiehenoikeudella, kun en mennyt pihapiiriin. Loppusuora kulki Oinaalan rantatien ja Kellokallion kautta Pispalaan. Kävin tsekkaamassa Kellokalliolla metsähakkuut.

Märkää ja vaikeakulkuista oli. Toisten en tätä reittiä kulje. Kartalla kohdassa 6,5-7,0 oli märkää Heinäjärven reitillä. Myös kohdassa 13,7-14,5 huudeilla Soukkiossa joutui tunkkaamaan tosi pitkän pätkän (700 m), raivattuja puolilajoja puita poikittain ja vetelän märkää. Siis kintut oli kahteen otteeseen nilkkaa myöten märkänä.

Hieman modifioituna reitti on varmaan ihan ookoo. Heinäjärven kohdalta modifiointi "myötäpäivään" on helpompi, Soukkio ei. Tai taidan joskus kokeilla, miltä Vireennsuo maistuu.

Suunnitelmassa pitäydyin jälleen, ei ollut ylitsepääsemätön 😊

Matkaa kertyi 28,6 km.
Ei kommentteja: