perjantai 15. lokakuuta 2021

Uimahallin taksa ja demokratia

Sivistyslautakunnassa oli demokraattisessa päätännässä toimialan taksat ja maksut. Näillä korotuksilla saadaan kaikkiaan kaupungin taloutta tasapainotettua noin 25.000 euron edestä.

Välihuomiona tulee muistaa, että toisaalla saatetaan yhdellä nuijan kopautuksella käyttää yli kymmenkertainen määrä veronmaksajien rahoja.

Otetaan tarkasteluun monille niin tärkeä ja jopa ainoa liikuntamahdollisuus eli uimahallin uintikerran hinta. Tämä oli yksi taksa lukuisten muiden joukossa päätettävien asioiden joukossa. 

Jatkossa Jämsässä uinnin (+kuntosali) hinta on 8,70 €, eläkeläisiltä 5,70 €. Nousua molemmissa hinnoissa on + 0,10 €.

Tarkastellaan hieman eri uimahallien lippujen hintoja.  

Mäntässä hinnat ovat 7,50/5,50 €. Jyväskylässä Aalto Alvarissa hinnat ovat 9,00 €/6,50 € sekä Vaajakoskella 6,50 €/4,50 €. Muuramessa vastaavat hinnat ovat 7,00 €/5,00 €.

Sitten kun laitetaan nämä järjestykseen kallein ensin, niin järjestys on seuraava. Aalto Alvari 9,00/6,50, Jämsä 8,60/5,60, Mänttä 7,50/5,50, Muurame 7,00/5,00 ja Vaajakoski 6,50/4,50.

Kokouksessa Saara Peutere-Heikka VIHR esitti, ettei kaupunki korota sivistystoimen maksuja ko. esityksen mukaisesti. Esitystä kannattivat Timo Salokorpi US ja Tiina Altti SDP.

Koska oli vastaesitys olemassa, niin asiasta oli äänestettävä.

Äänestyksessä äänet jakaantuivat esittelijän ehdotus (6): Lea Hiekkamäki KESK, Jyrki Niittymaa PS, Taika Olin PS, Eero Peltola KOK, Veli-Erkki Ruotsalainen KESK, Ari Sarin SDP. Saara Peutere-Heikan ehdotus (3): Tiina Altti SDP, Saara Peutere-Heikka VIHR ja Timo Salokorpi US .

Uimahallin lipun hinta nousi hieman. Olemme uimahallin lippujen hintojen vertailussa tyyriyden suhteen hienosti hopeasijalla eli kakkosena.

Fakta on faktaa.

Tietolähteenä olen käyttänyt Jämsän kaupungin nettisivun tiedotetta ja eri uimahallien hinnastoja.

Ei kommentteja: