keskiviikko 6. lokakuuta 2021

Paunun liikennejärjestelyt

Kuten kaikki Jämsäläiset tietävät, niin Paunun liikennejärjestelyt ovat hankalat aamuisin koulujen alkaessa ja niiden päättyessä. Aamuisin ongelma johtuu pääosin siitä, että monet lapset tuodaan autolla kouluun. Tällöin ruuhka on selviö. Ruuhkaa on vajaa vartti aamuisin ja iltapäivisin koulujen alkamis- ja päättymishetkinä.

Mielestäni vaarallisin asia on se, kun Seppolasta tuleva auto on kääntymässä Paunuun ja on pysähtyneenä suojatien eteen. Se on niin sanotusti kauhun paikka, kun autot ajavat pysähtymättä suojatien eteen pysähtyneen auton ohitse.

On esiintynyt idea, että Joonaantien risteykseen tulisi toinen liikenneympyrä. Tällöin kahden liikenneympyrän keskipisteiden väli olisi kartalta mitattuna 145 m. Ympyrän säde on 35 m, niin tällöin  ympyrästä toiseen on noin 100 m. Hinta tälle olisi budjetäärisesti noin 400.000 €. 

Mutta ratkeaako liikenneongelma tällä?

Keskusteluissa on myös esiintynyt mielestäni hyvä idea, että Sairaalantien risteyksestä olisi tieyhteys Paunuun. En tiedä kenen tämä alkuperäinen idea on, mutta mielestäni varteenotettava vaihtoehto Joonaantien liikenneympyrälle.

Tällä uudella tienpätkällä ruuhkaa poistuisi vaarallisesta Joonaantien risteyksestä. Myös tällöin voitaisiin käyttää "Punalankehätietä".

Hieman sarkastistisesti ajateltuna, ongelmaa ei olisi laisinkaan olemassa, jos oppilaat tulisivat kouluun pääosin jalkaisin tai pyörällä. Lasten autolla kouluun tuonti kiellettäisiin tyystin. Kaikin puolin Winwin -ratkaisu. Siis lapset saavat liikuntaa ja vältytään kalliilta investoinnilta 😐

Ei kommentteja: