perjantai 4. syyskuuta 2020

eFatbike - Pykälä / Saunakylä / Himos

Sohvalle ei pidä jäädä notkumaan. Ja ei kun tien päälle. Ensin ajelin Auvilaan ja menin pellon poikki hiihtolatu-uralle. Sitten koitti Sorvajärven uusi metsäautotie. Rapa ja kura tulivat tutuksi. Ensi vuonna harvennetut metsät näyttävät upeilta. Sitten jatkoin Pykälän latu-uraa Rauhalaan ja siitä eteenpäin aina Pykälään. Rannassa pidin pienen hörppytauon. Sitten vaan kohti Juokslahtea Paljakantietä pitkin.

Hetken kuluttua olinkin Saunakylässä. Alueella oli paljon siirrettävien savusaunojen paikkoja merkitty valmiiksi. Ensi viikolla alkaa tapahtumaan. Sen jälkeen suurin osa savusaunoista on paikoillaan. Alue on jo nyt hieno kokonaisuus ja tämän syksyn jälkeen vieläkin hienompi. Missä muualla on olemassa savusaunoja 1700-1900 vuosisadoilta. Ei missään. Olisiko paikasta Unescon maailmanperintökohteeksi? Mielestäni olisi. Napsuttelin alueelta useammankin kuvan.

Saunakylän jälkeen jatkoin kohti Himosta. Lakon talon jälkeen mäen alta käännyin Siikarantaan. Kävin uteliaisuuttani aivan tien päässä. Sitten samaa tietä takaisin ja kävin Patajoen Koirahotellilla pyörähtämässä.

Seuraavaksi suunnistin Himoksen rinteen juuren kautta Center Market Himokselle tauolle. On muuten ainoa taukopaikka, jota pyöräillessä voi hyödyntää. Sen jälkeen alkoi ns. loppusuora. Poikkesin Jämsän keskustassa ja pian olinkin jo Pispalassa.

Sports Tracker näytti seuraavaa:
Matka 41,7 km
Aika 2:28


Ei kommentteja: