lauantai 12. syyskuuta 2020

eFatbike - Saakoski / Nuorlahti / Himos

Tuhnupäivä oli tiedossa, mutta pitkälle lenkille lähdin. Ensin ajelin Jämsänkoskelle ja siitä eteenpäin Juokslahdentietä Lahdenkylälle. Käännyin vasempaan Morvantielle ja heti kohta oikeaan Katteluksentielle. Kyseisessä risteyksessä oli suurin koskaan aiemmin näkemäni maitolaituri.

Jatkoin Katteluksentietä ylämäkeen ja pitkään sellaiseen. Ohitin Linnasenvuoren länsipuolelta. Ajastaan saavuin Kalmarintielle, jota lopuksi laskettelin alas Saakosken Koski Baarille. Ajoin Saakosken pyörätietä, jonka pituus on noin 100 m 9-tien alitse.

Matka jatkui Saalahdentietä kohti Päijänteen rantaa. Menin vain suoraan ja tien nimi muuttui Saalahden rantatieksi. Peltomäen talon jälkeen meni traktorin jälkiä pellon reunaa vastapäiseen metsään. Sen jälkeen piti alkaa traktoriura, mutta alkumatka oli erittäin vaikea aina sähkölinjalle asti. Fillaria oli tunkattava kaadettujen viisi metristen koivujen seassa hakkuuaukealla noin 300 m matkan. Sähkölinjan jälkeen meni odottamani traktoriura. Sitten olinkin jo Mertalassa.

Tulin Nuorlahdentieä kohti Juokslahtea. Nuorlahden talon jälkeen käännyin vasempaan. Pian olinkin  jo Juokslahdella. Hetken ajoin 9-tietä etelään ja menin ryyppytauolle Saunakylään. Lauantainen savusaunojen lämmitys oli jo alkanut.

Matka jatkui Pataniemen ja Patajoen tietä Himokseen. Energiavarastoja täydensin Center Market Himoksella. Siitä oli enää lyhyt polkaisu Jämsän keskustaan ja Pispalaan.

Tämä reissu hoitui viiden (5) maitolaiturin taktiikalla.

Jos joku nyt uudellen ehdottaisi reittiä Saalahdelta Nuorlahteen traktoriuraa pitkin, niin takuulla kieltäytyisin. Sen verran ärräpäitä tuli hakkuuaukealla ladeltua. Mutta periksi en antanut. Sitkeesti etenin metri metriltä, kun näin oli reitin suunnitellut kotisohvalla. Pyöräily on mukavaa ja siitä saa muistoja.

Sports Tracker näytti seuraavaa:
Matka 51,5 km
Aika 2:39


Ei kommentteja: