sunnuntai 27. syyskuuta 2020

eFatbike - Haavisto / Koskenpää / Pohjansuo

Palauttava fillarointi oli edessä, noin kolmisenkymmentä kilometriä etukäteissuunnittelun perusteella. Auton parkkeerasin Haaviston maanmiesseurantalon pihaan. Reppu selkää ja fillari pois kyydistä, kohti pohjoista. Ensin koukkailin Haaviston omakotialueella ja sitten ajelin Koskenpääntietä pohjoiseen. Käännyin Valkealuomentielle ja siitä edelleen Lehtomäentielle. Menin Hyrränmäen itäpuolelta metsäautotietä pitkin. Alkupätkä oli hieman lehtipuun vallassa. Sitten poljin Isoahon yli Kovalan talolle ja jatkoin matkaa Puttolan talolle ja Loppulaan. Sitkeätä menoa ja oli Koskenpäällä.

Koskenpäältä jatkoin itään kohti Niinimäkeä ja sieltä lähdin etelään päin kohti Pohjansuota. Tieosuus oli hyvin ajettava, mutta Pohjansuon reunassa kulkeva polku oli 2-3 metristä lehtipuuta ja olemattoman pieni häivähdys polusta oli vain jäljellä. Koko 600 m pitkän viidakon oli pyörää työnnettävä. Tätä kokemusta en saa mielestäni pois. Sitten ajelin turvesuota pitkin tielle ja käväisin eteläisellä turpeennostoalueella.

Turvetuotantoalueen jälkeen suunnistelin kohti Hakalan taloa. Sitten otin oikeaan ja menin pitkin Vekkulantietä hetken ja tovin. Vasemmalle kääntyi Jeekunantie. Jeekunanmäen jälkeen meni ura, joka johti Auvilan talolle. 

Lopuksi olin Palviantiellä ja muutaman ylämäen jälkeen alkoi erittäin pitkä alamäki. Sen loppupuolella oli Tärkkilä. Pihassa oli pari autoa, mutta ihmisiä en nähnyt. Jos joku olisin ollut pihamaalla, niin olisin tutustunut paikkaan. Mutta jatkoin matkaa ja pian olinkin jo Haavistossa lähtöruudussa.

Jos samaa reittiä ajelet, niin keksi tuolle Pohjansuon polkuosuudelle huomattavasti parempi vaihtoehto. En suosittele ;) Esimerkiksi kierrä Veljestensuo itäkautta Pohjansuolle.

Syksyn ruska oli väriloistossaan. Reissun jälkeen pulahdin vielä Jämsänjokeen - virkistävä kokemus.

Sports Tracker näytti seuraavaa:
Matka 32,4 km
Aika 1:49

Ei kommentteja: