perjantai 14. helmikuuta 2020

Tekninen lautakunta päätti huletaksat

Luin juuri 14.2.2020 aamun Jämsän Seutua ja Perussuomalaisten mielipidekirjoitusta. Siinä kirjoitetaan, että kaupunginvaltuusto vahvisti taksat.Asia on oikeasti, että Perussuomalaisjohtoinen tekninen lautakunta päätti taksat 22.11.2018.

Valtuuston päätöksessä 18.3.2019 lukee sanasta sanaan seuraavasti:
"Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on äänin 30-12 hyväksynyt hulevesitaksan noudattamisalueet teknisen lautakunnan ehdotuksen mukaisesti ja merkinnyt tiedoksi hulevesitaksan."

Ja kuvaruurukopio siitä alla.


18.3.2019 kaupunginvaltuuston päätös pantiin täytäntöön vasta 2019/2020 vuoden vaihteessa. Ja täytääntöönpanon jälkeen syntyi hirmuinen "somemyrsky". Taksa osoittautui äärimmäisen kovaksi ja operatiivinen laskutus on lähettänyt jopa 5 laskua samalle kiinteistölle.

 Eli
- kaupunginvaltuusto vahvisti hulevesi taksan noudattamisalueen ja
- tekninen lautakunta on määrännyt taksan.

Kaupunginhallitus 3.2.2020 on päättänyt seuraavaa:
"Kaupunginhallitus esittää huolensa hulevesilaskutuksen käyttöönotosta ja laskutukseen liittyvistä ongelmista. Kaupunginhallitus ohjeistaa teknisen lautakunnan tekemään arvioinnin prosessista ja tarvittavat kohtuullistamiset tarvittaessa takautuvasti."

Jos päätetään vain taksan muuttaminen, niin se on teknisen lautakunnan päätös, eli sen toimivaltaa. Tähän voi hallitus tosin käyttää otto-oikeutta.

Jos taas teknisen lautakunta päättää ehdottaa koko hulevesimaksusta luopumista, niin sitten sen käsittelee kaupunginhallitus ja lopuksi kaupunginvaltuusto "muuttaa" eli käytännössä kumoaa aiemman päätöksen.

Asia on nyt teknisen lautakunnan käsissä ja se tekee uusia päätöksiä asiantuntijalautakuntana.

Asia ei muuksi muutu, muuta kuin Perussuomalaisten mielipidekirjoituksessa.

Eli nyt on takinkäännön paikka ;)


Ohessa Liite - dokumentti

Ei kommentteja: