lauantai 1. helmikuuta 2020

Demokratia on yksinvaltiaiden oivallus

Jonkun mielipidekirjoitus Jämsän Seudussa 31.1.2020.

Mielestäni on kirjoitettu oivallisen sarkastisesti. Oli pakko kirjoittaa talteen, koska kirjoittajan kynä on sen erittäin taiten pyöräyttänyt.

Kolmesti jouduin lukemaan, jotta ymmärsin.


Demokratia on yksinvaltiaiden oivallus


On se hyvä, että nämä valtuuston paperit ovat nykyään sähköisenä. Ei tarvitse enää rypistellä niitä etukäteen merkiksi, että niitä olisi muka luettu.

Ville Valtuutettu siellä takana. Voitko äänestää. Sinua odotetaan huomauttaa puheenjohtaja. Jaaha, jaaha oliko hallituksen esitys jaa. Eli äänestän jaa.

Ville Valtuutettu menee kokouksen jälkeen kotiin, jolloin matkapuhelimeen alkaa tulla viestejä sukulaisilta. Kyllä se meidän Ville on sitten taitava poliitikko. Tänäänkin se päätti, että pistetään hihat heilumaan Himoksessa. Olemme niin ylpeitä meidän omasta valtuutetusta. On kerrankin saatu meidän sukuun yhteisiä asioita ajava nero. Ei ole kaikista Villeksi.

On siellä valtuustossa niitäkin, jotka kyseenalaistavat hallituksen päätökset ja etsivät vaihtoehtoisia ratkaisuja. Mihin niitä öykkäreitä oikein tarvitaan?

Demokratiaa pitää olla. Pitää olla yhtä mieltä, jotta sopu säilyy. Turhaa ajan haaskausta. Joutaisi pois valtuustosta sellaiset "räpeltäjät":

Demokratia eli kansanvalta on kansan valtaan perustuva valtiojärjestys ja tämä toteutuu hienosti myös Jämsän päätöksenteossa?

Nimimerkki
Päätöksiä seurannut

Ei kommentteja: