tiistai 4. helmikuuta 2020

Hulevesihumppaa

Käydään läpi tapahtumaketjun, johon otettu dokumentaatio linkkien takana olevista aineistoista.

22.11.2018
Tekninen lautakunta hyväksyi hulevesitaksat ja hulevesivastuut kokouksessaan, linkit  vastuut ja taksat

3.12.2018  Kaupunginhallitus päättää kokouksessaan esittää kaupunginvaltuustolle
- tiedoksi hulevesitaksan
- ja esittää kaupunginvaltuustolle taksan noudattamisalueet TEKLA:n mukaisesti

18.3.2019 Kaupunginvaltuusto hyväksyy kokouksessaan taksan noudattamisalueet äänestyksen jälkeen

Noin vuosi valtuuston päätöksestä se pannaan käytäntöön eli vuodenvaihteessa 2019/2020

Tammikuussa 2020 havaitaan laskutusvirheitä taksan osalta, jotka ovat TEKLAN päätöksen vastaisia. Lisäksi yrittäjät kokevat saamansa maksut kohtuullisen suuriksi.

Omakotitaloja koskevissa hulevesimaksulaskuissa on joidenkin kiinteistöjen osalta virhe. Virhe johtuu virheellisestä käyttötarkoituskoodista, joka lisää kiinteistötyypistä johtuvan suuremman kertoimen laskuihin, joissa kerroin tulisi olla 1. Rakennusvalvonta tarkistaa ja korjaa ko. rakennuksien käyttötarkoituskoodeja. Maksut korjataan oikeaan maksuluokkaan. Omakotitalon hulevesimaksu on 40 €. Korjatut laskut lähtevät asiakkaille viikolla 5. Mikäli ette ole saaneet uutta, korjattua laskua eräpäivään 7.2.2020 mennessä ja epäilette, että aiemmin saamanne lasku on virheellinen tulee siitä jättää muistutus kaupungin kirjaamoon kirjaamo@jamsa.fi 

28.1.2020 Tiedote:
Hulevesilaskutuksen yhteystiedot
Hulevesimaksuista on mahdollista saada lisätietoja 27.1-7.2.2020 välisenä aikana arkipäivisin klo 8.30-16.00 numerosta 040 253 4741.

Mikäli haluatte jättää saamastanne hulevesilaskusta muistutuksen, se tulee toimittaa osoitteeseen:
Jämsän kaupunki
Tekninen lautakunta
Keskuskatu 17
42100 JÄMSÄ tai sähköpostilla osoitteeseen kirjaamo@jamsa.fi otsikolla ”muistutus hulevesimaksuun”.
Kaupunginhallituksen päätöksiä 3. helmikuuta 2020
Kaupunginhallitus käsitteli hulevesiasiaa ja päätti esittää huolensa hulevesilaskutuksen käyttöönotosta ja laskutukseen liittyvistä ongelmista. Kaupunginhallitus ohjeistaa teknistä lautakuntaa tekemään arvioinnin prosessista sekä tekemään tarvittaessa kohtuullistamiset takautuvasti.

4.2.2020 Tiedote
Kaupungin virheellistä hulevesilaskutusta on korjattu tekemällä havaituista virheistä hyvityslasku ja lähettämällä asiakkaille uudet laskut.

Aiemmin lähetetyistä laskuista tehdyt valitukset ja oikaisupyynnöt käsitellään asianmukaisesti voimassa olevien sääntöjen ja päätösten mukaisesti.

Kaupunginhallitus on ohjeistanut teknistä lautakuntaa hulevesilaskutuksessa. Tekninen lautakunta tulee arvioimaan erikseen laskutusta ja hulevesimaksuista kertyvän tuoton riittävyyttä hulevesistä aiheutuviin kustannuksiin.

– Tämän jälkeen lautakunnan on myös mahdollista arvioida taksan muodostumista jatkossa. Mikäli lautakunta päättää maksujen kohtuullistamisesta joidenkin kiinteistöjen osalta, hoidetaan kohtuullistaminen takautuvasti kuten kaupunginhallitus on päättänyt, kaupunginjohtaja Hanna Helaste toteaa ja pahoittelee mielipahaa, jonka virheellinen hulevesilaskutus on aiheuttanut kiinteistönomistajille.

Ei kommentteja: