maanantai 22. tammikuuta 2018

Väärää tietoa Himoksesta Juhlajulkaisussa

Väärää tietoa Himoksesta Keski-Suomen kauppakamarin julkaisemassa ”Keski-Suomen elinkeinoelämän 100 -vuotisjuhlajulkaisussa”.

Jämsän kaupunginvaltuutettuna olen erittäin kiinnostunut kaupungissa sijaitsevan Himoksen matkailukeskuksesta ja sen kehittämismahdollisuuksista.

Keski-Suomen kauppakamarin yleiseen jakeluun tarkoitetussa ”Kasvumaakunta” -juhlajulkaisussa Jämsän kaupungin osiossa on festaritoiminta pääosassa ja kylpylää samalle alueelle odotetaan. Himoksen lumirinteet laskettelijoineen ei kuvituksissa, eikä teksteissä esiinny?

Satoja tapahtumia, huipputeknologiaa ja muinaismuistoalueita - tätä kaikkea on Jämsä

Kaupungin osiossa on, että ”Jämsän seudulla järjestetään satoja erilaisia tapahtumia, jotka tuovat seudulle toistasataa tuhatta matkailijaa vuosittain.”

Toisaalla: Himos kasvaa vuosi vuodelta; Eteläisen Suomen suurin majoitus- ja ohjelmapalveluja tarjoava yritys HimosLomat Oy on kehittänyt Himoksen aluetta jo vuodesta 1989. Pitkäjänteisellä työllä alueesta on vuosien saatossa muodostunut matkailukohde, jonka palveluja käyttää noin 340 000 asiakasta vuosittain.

Himos kasvaa vuosi vuodelta

Valtuutettuna olen ymmärtänyt, että Himoksessa käy n. 200 000 laskettelijaa vuodessa ja kesätapahtumissa n. 140 000 vierasta vuosittain. En millään henkilökohtaisesti usko, että Himoslomat Oy:n palveluja käyttää kaikki 340 000 asiakasta vuosittain.

Asiat voidaan kirjoittaa oikein ja väärin. Pidän Keski-Suomen kauppakamaria sellaisena, että kirjoitukseen tulisi pystyä luottamaan ja kirjoitettu teksti tulisi olla relevanttia.

Ei kommentteja: